Fotballryktene:
– Juventus-direktør er i England for å kjøpe Manchester United-spiller

Og nok en stjerne vil forlate Chelsea med en gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Om to dager, altså i overmorgen, våkner man frisk og tidig etter en rolig nyttårsfeiring. For ingen vil gå glipp av når overgangene begynner å flomme inn 1. januar.

Da kan klubbene endelig gå ut med sine nysigneringer. Da er det ingen som trenger å holde på hemmelighetene lenger. 

En del klubber ønsker å gjøre ferdig handlingen sin tidlig i overgangsvinduet, slik at de kan ha spillerne tilgjengelig for kamp etter et tøft juleprogram for dem som allerede er på plass.

Men jo nærmere overgangsvinduet en kommer, jo flere rykter oppstår. Vi har samlet dagens mest spennende. Og kanskje noen av dem også har bunn i virkeligheten?

Det er det gamle ordtaket om at rottene forlater et synkende skip først. Og det virker ikke som om Guus Hiddink har klart å få alle mann til pumpene og fått stoppet at Chelsea-skuten tar inn vann. Allerede mandag varslet Cesc Fabregas at han ikke akter å være ombord når skipet går under, og nå er den neste klar til å hoppe over bord. OK Diario skriver at Thibaut Courtois vil til Real Madrid i januar. Den belgiske skuddstopperen skal ha bedt sin agent Jorge Mendes om å bruke sine gode kontakter i den spanske toppklubben til å sikre ham en kontrakt der. Men det er kanskje ikke så enkelt for 23-åringen. For Real Madrid vil heller ha David de Gea og er fast bestemt på å hente den spanske landslagskeeperen fra Manchester United til sommeren.

En som har fått mye av skylden for Chelseas nedtur denne sesongen er Branislav Ivanovic. Serberen har bare i glimt minnet om spilleren som herjet på de kongeblås høyreback forrige sesong. Men 31-åringen har fortsatt et stort navn ute i Europa, og Gazzetta dello Sport kan fortelle at AC Milan vil hente ham bort fra marerittet på Stamford Bridge. Og ifølge den italienske sportsavisen er det slett ikke umulig at det kan bli en overgang på nyåret.

Patrick Bamford er kanskje et multitalent utenom det vanlige. Ikke mange Premier League-spillere kan skryte av å ha takket nei til Harvard og at de spiller fire-fem instrumenter. Men det hjelper veldig lite når du ikke får spille. Ikke kan Bamford ta med seg verken fiolinen eller saksofonen for å få tiden til å gå på benken til Crystal Palace. Nå har Chelsea-angriperen gitt beskjed om at han ikke blir på Selhurst Park lenger enn til nyttår. Og selv om sjansene er små for at Hiddink vil satse på 22-åringen som mannen som skal skyte Chelsea oppover tabellen, så trenger han ikke være bekymret for at det ikke er noen klubber som vil ha ham. For i Swansea ønsker de å lage vakker musikk utover våren, og da er det plass til Bamford, skriver Daily Mail.

Ifølge Louis van Gaal, så får Louis van Gaal aldri sparken. Han pleier å se slutten komme tidsnok og trekke seg selv. Dermed kan han vise til en plettfri cv der han aldri har fått sparken i noen klubb. Det skal nok litt til for ikke å se at det nå går mot slutten i Manchester United. Ryktene vil også ha det til at han skal ha forsøkt å trekke seg mer enn en gang, men at direktør Ed Woodward nekter å la ham gå for ikke å innrømme at han gjorde en feil da han ansatte nederlenderen. Men van Gaal trenger neppe bekymre seg for å være arbeidsledig lenge. For etter at han forlot jobben som landslagssjef for Nederland for å bli manager i Manchester United, har treskolandet gått fra semifinalelag i VM til ikke å klare å kvalifisere seg til EM i en gruppe med Island, Tyrkia, Tsjekkia, Kasakhstan og Latvia. Nå skriver Algemeen Dagblad at landslagssjef Danny Blind vil ha van Gaal som sportssjef i det nederlandske fotballforbundet og som samtalepartner når han nå skal gjenreise de oransjes ære.

Høyrebacken har vært en utfordring for Manchester United de siste årene. Mange trodde van Gaal hadde ordnet opp i problemene da han hentet Matteo Darmian fra Torino i sommer. 26-åringen imponerte i starten, men i det siste har det blitt mye inn og ut av laget for italieneren. Og når han har fått sjansen, så har det vært som venstreback. Nå vil Juventus gi karrieren hans en livbøye. Calcio Gazzetta skriver at Juvenus-direktør Giuseppe Marotta har reist til England for å overbevise United-ledelsen om at det beste for alle parter er at Darmian spiller i svart og hvitt resten av sesongen.

Manchester United traff blink da de hentet en 18 år gammel Wayne Rooney fra Everton. Nå begynner den engelske landslagskapteinen å nærme seg sin «best før»-dato, noen vil kanskje til og med påstå at han har passert den. Men nå tror van Gaal at han har funnet en ny skjult diamant på Goodison Park. En så godt skjult at Everton selv ikke har oppdaget den. For 20 år gamle Joe Williams har fortsatt til gode å få sitte på benken i Premier League denne sesongen, men er likevel på handlelisten til Manchester United i januar, skriver Daily Mail.

Her har Arsenal vært på jakt etter en ny midtbanespiller i over ett år. Og når Arsene Wenger endelig ser ut til å få på plass en kar til å avlaste gjengen han allerede har i Mohamed Elneny, så blir plutselig guttungen han har ønsket seg så lenge tilgjengelig. For ifølge El Mundo Deportivo skal Barcelona ha innsett at de ikke kommer til å få Sergi Samper til å signere en ny kontrakt. De er derfor villig til å la unggutten gå for skarve 55 millioner kroner. Noe som neppe kommer til å skremme Wenger.

Riyad Mahrez har i manges øyne vært Premier Leagues beste spiller så langt i sesongen, mens Arsenal har vært ligaens beste lag. En pluss en blir ofte to, og det er jo bare rett og rimelig at den beste spilleren spiller for det beste laget. I hvert fall mener Wenger det. Derfor skal han ha sendt en forespørsel til Leicester om å få kjøpe algireren, skriver Daily Star. Men Leicester skal ikke være villig til å gi slipp på 24-åringen midt i sesongen, og Mahrez er også storfornøyd med tingenes tilstand på King Power Stadium. 

Manchester City har aldri vært kjent for å være kjip med kredittkortet. Under Manuel Pellegrini har klubben hentet inn spillere for over fire milliarder kroner, og det vil være nærmest å trosse en naturlov dersom de lyseblå ikke kjøper noe nytt i januar. Nå ønsker Pellegrini en gjenforening med midtbanespilleren Isco. 23-åringen fikk sitt gjennombrudd under Pellegrini i Malaga, og nå skriver Fichajes at City-manageren gjerne vil redde sin tidligere elev bort fra benken til Real Madrid.

City irriterte på seg Liverpool da de lokket Raheem Sterling til seg i sommer. Nå vil de hente en ny unggutt. Jerome Sinclair ble tidenes yngste Liverpool-spiller da han debuterte i 2012, men siden er det blitt dårlig med tillit. Nå nekter han å skrive en ny kontrakt med de røde og da ser City sitt snitt til å stikke av med nok et av Liverpools største talenter, skriver Daily Mirror.

Liverpool ønsker også å forsterke laget sitt i januar. Nå har Jürgen Klopp fått gode innspill fra sin tidligere assistent David Wagner. Mange trodde Wagner ville følge Klopp til Liverpool, men i stedet overtok tyskamerikaneren som manager i Huddersfield. Der har han latt seg imponere av venstrebacken Ben Chilwell, som har vært på lån fra Leicester. Han har rådet Klopp til å legge inn et bud på 20-åringen, skriver The Telegraph. Men det er lite som tyder på at The Foxes er villig til å selge. Etter at Jeffrey Schlupp ble skadet, vil nok Chilwell vende tilbake til King Power Stadium på nyåret.

Newcastle har ikke akkurat imponert offensivt i julen. En scoring på tre kamper er ikke akkurat slik manager Steve McClaren vil ha det. Så nå skal den gamle landslagssjefen handle litt. Daily Mirror melder at han nå vil hente CSKA Moskvas playmaker Alen Dzagojev. McClaren skal være villig til å legge 130 millioner kroner på bordet for å få 25-åringen til England.

Tottenham har ikke gitt opp å gi Harry Kane litt støtte på topp. Saido Berahino var førstevalget i hele sommer, men West Bromwich Albion nektet å selge. Nå sitter 22-åringen stort sett på benken på The Hawthorns, og Spurs prøver å sukre pillen med å legge Andros Townsend inn i potten. Det øker sjansene for at det kan skje noe i januar, skriver The Times.

Et annet alternativ er spanjolen Sandro Ramirez. 20-åringen er like langt unna en plass i Barcelonas angrep som Jan Åge Fjørtoft er et comeback på landslaget. Og Barcelona vurderer å selge unna en del av talentene som ikke ser ut til å ha noen fremtid i klubben. Og Tottenham skal være interessert i å hente Sandro til London, skriver Diario Sport.

For ikke å bli helt anglofile, så tar vi med en liten sak fra utenfor Premier League også. For Harare City har gjort et skikkelig kupp på overgangsmarkedet. De har sikret seg midtbaneduoen Ronald Chitiyo og Raphael Manuvire, skriver The Herald. Manuvire var kandidat til å bli årets spiller i Zimbabwe forrige sesong og kommer fra ZPC Kariba, mens Chitiyo kommer fra Dynamos FC.