ATTRAKTIV: Dag-Eilev Fagermo er ønsket av flere skandinaviske storklubber. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ATTRAKTIV: Dag-Eilev Fagermo er ønsket av flere skandinaviske storklubber. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Storklubber slåss om Fagermo

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er et hett objekt for flere skandinaviske storklubber.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Navnet til Odd-trener Dag-Eilev Fagermo skal være på blokka til flere skandinaviske toppklubber.

Lokalavisen Telemarksavisa skriver at Odd har blitt kontaktet om Fagermo av både den danske storklubben Brøndby og en svensk toppklubb - trolig Malmö. 

Begge klubbene har god erfaring med norske trenere - Åge Hareide har nemlig ledet både Brøndby og Malmö. Hareide trente Brøndby fra 2000 til 2002, hvor han tok to seriesølv før han forlot klubben i gullsesongen. I 2014 overtok han Malmö, og ledet klubben til seriegull og Mesterligaspill før han nylig ble dansk landslagssjef.

Fagermo ledet Odd til fjerdeplass i årets Tippeliga, og har vært en stor suksess siden han ankom Skien etter at klubben rykket ned fra øverste nivå i 2007.

Etter å ha rykket opp igjen på første forsøk ledet han telemarkingene til en overraskende fjerdeplass i Tippeligaen i 2009. Etter det fulgte to femteplasser, før det gikk litt tråere i 2012 og 2013 med henholdsvis tiende- og sjuendeplass.

I 2014 ble Fagermo kåret til årets trener i Tippeligaen etter å ha tatt bronse med telemarkingene. Samme år fikk han også utmerkelsen årets telemarking.