PUBLIKUMSFAVORITT: Pavel Srnicek var en populær mann på St. James' Park. Her fra hans andre opphold i klubben i 2006-2007. Foto: NICK POTTS.
PUBLIKUMSFAVORITT: Pavel Srnicek var en populær mann på St. James' Park. Her fra hans andre opphold i klubben i 2006-2007. Foto: NICK POTTS.

Tidligere Newcastle-målvakt (47) døde etter ni dager i koma

Pavel Srnicek kollapset under joggetur 20. desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pavel Srnicek døde tirsdag ettermiddag etter å ha vært i kunstig koma etter en hjertestans 20. desember.

Srnicek spilte for flere engelske toppklubber før han la opp i 2007, men tsjekkeren huskes nok best hos de fleste for sine to opphold i Newcastle. 

Målvakten fikk over 150 kamper for «the magpies», og nesten samtlige av disse kom i hans første opphold i klubben mellom 1991 og 1998. Turen gikk etter det videre til hjemklubben Banik Ostrava, som også var hans aller første klubb, før opphold i blant andre Sheffield Wednesday, Brescia, Portsmouth og West Ham.

I 2006 gikk han så tilbake til Newcastle på en korttidskontrakt, og den da 38 år gamle tsjekkeren fikk to kamper for laget i Shay Givens skadefravær.

Srnicek var før dødsfallet keepertrener i Sparta Praha, og han hadde også nylig vært i Newcastle for å promotere sin bok «Pavel is a Geordie».

For å vise støtte til sin gamle helt, sang Newcastle-supporterne de gamle Srnicek-sangene fra 90-tallet på St. James' Park i lørdagens kamp mot Everton.

– Det var en utrolig trist beskjed å få. Supporterklubbens tanker går til familien og hans nære venner, som har mistet en fantastisk person og fotballspiller så alt for tidlig. Pavel vil alltid bli husket som en av de virkelig store fra tiden da Kevin Keegans «entertainers» regjerte på banen. Newcastle gråter for Pavel i kveld, sier leder i Toon Army Norway, Audun Hageskal.

Srnicek fikk også 49 landskamper, tre av de i EM 2000, før han ga seg på landslaget i 2001.