Pallen glapp for Norge i åpningsrennet i Hoppuka

– Jeg er sint og forbannet. Det er kjedelig å få Hoppuka ødelagt av noe sånt, sa Johann André Forfang, som måtte hoppe under vanskelige forhold, etter rennet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OBERSTDORF/OSLO (TV 2 Sporten): Norge har hatt en svært, svært god start på hoppsesongen, men i Hoppukas første renn fikk vi se noe så sjelden som en pall uten norske innslag.

Norge hadde andremann og fire andre blant de ti beste etter førsteomgangen i Oberstdorf, men det ville seg ikke i den andre og siste omgangen av åpningsrennet.

Tyske Severin Freund hoppet seg opp fra femte - til førsteplass og tok en svært populær seier på hjemmebane. Det gjorde han foran østerrikske Michael Hayböck og forhåndsfavoritt Peter Prevc fra Slovenia.

– Jeg er sint og forbannet
Anders Fannemel ble beste norske på en fjerdeplass.

– Det er det beste rennet mitt i år, så hvis jeg er skuffet så er jeg veldig dum. Jeg hopper jo for seieren, men i dag så var det ikke bra nok. Jeg er likevel fornøyd med prosessen jeg er inne i, sier honndølen til TV 2.

Daniel André Tande lå på en imponerende andreplass etter førsteomgangen, men med relativt beskjedne 119 meter i finaleomgangen falt 21-åringen ned til en tiendeplass.

Kenneth Gangnes ble nummer seks og Johann Andre Forfang nummer åtte.

Sistnevnte var mildt sagt ikke en blid mann etter at han måtte hoppe under svært vanskelige forhold i førsteomgangen.

– Jeg er sint og forbannet. Det er kjedelig å få Hoppuka ødelagt av noe sånt. Det er irriterende at ikke alle kan få like forhold, sa Forfang til NRK.

Freund, på sin side, fikk enklere forhold, men Alexander Stöckl ville ikke kritisere juryen.

– Det var en kort periode der det var oppdrift. Da måtte de gå ned, eller så ville det ha vært farlig. Jeg synes det var riktig av juryen å velge det slik, sier han til TV 2.

Og den norske innsatsen var han fornøyd med.

– Vi har et sterkt lag, fordi alle har jobbet bra den siste sesongen og sommeren. Da tenker jeg på utviklingen guttene har gått gjennom med tanke på de tekniske mulighetene, fysikken og forståelse for hopp.

Fem nordmenn blant de ti beste etter førsteomgang
Nordmennene leverte for alvor i den første omgangen.

Peter Prevc gjorde, som de fleste forventet, det beste hoppet i førsteomgangen og ledet, men like bak ham fulgte flere nordmenn.

Tande landet på 133 meter og var med sine 142,8 poeng nummer to, mens fjorårsvinner Stefan Kraft var tredjemann.

Samtlige nordmenn, med unntak av Halvor Egner Granerud, tok seg til finaleomgangen, og fem av de var blant de ti beste.

Nevnte Tande var altså andremann, mens Fannemel lå på fjerdeplass, Gangnes på syvende, Forfang på niende og Joachim Hauer på tiendeplass.