KONTROVERSIELL: Leeds-eier Massimo Cellino slutter aldri å overraske. FOTO: TONY MARSHALL
KONTROVERSIELL: Leeds-eier Massimo Cellino slutter aldri å overraske. FOTO: TONY MARSHALL

Leeds-eier nektet TV-selskap å vise lagets kamp – nå gir han etter for presset

Massimo Cellino mener Sky undergraver klubbens tilskuertall og kommersielle inntekter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Leeds - Derby på TV 2 Sport Premium 2 og TV 2 Sumo fra kl. 20.40 i kveld.

Leeds-eier Massimo Cellino er kjent for å være kontroversiell. Italienerens siste sprell er dog noe helt eget. I forkant av kveldens oppgjør mot Derby nektet 59-åringen det britiske TV-selskapet Sky adgang til lagets arena Elland Road. 

Grunnen skal være at Cellino mener direktesendt TV-dekning undergraver klubbens tilskuertall og dens kommersielle inntekter.

Etter flere uker med klager på at Skys TV-dekning forstyrrer klubbens terminliste satte Cellino foten ned.

Slipper inn likevel

Før han dro på juleferie til Miami skal han ha fortalt de ansatte på Elland Road å ikke slippe inn Skys produksjonsmannskap i forkant av kampen mot Derby.

Ifølge britiske Mirror skal Cellino ha advart de ansatte at hvis de ikke adlyder hans ordre, vil det bli sett på som grov tjenesteforsømmelse og bli møtt med disiplinære tiltak.

Mandag kveld skal et Sky-team ha dukket opp utenfor Elland Road, men blitt nektet adgang ifølge BBC. Etter at ligasystemet truet med sanksjoner mot klubben skal Cellino ha endret mening, og slipper nå inn Sky for å filme kampen. Det melder Yorkshire Evening Post.

Sky signerte i februar i år en ny avtale for rettighetene til å vise kamper fra Football League, som inkluderer de tre nivåene under Premier League i engelsk fotball, de fire neste sesongene. Avtalen ble beskrevet som den mest lukrative i historien.

Kom med pressemelding

Styret i Football League jobbet i forkant på spreng med å løse situasjonen og kom med følgende pressemelding da det ble kjent at Sky ikke slapp inn på stadion:

«Ligaen har blitt gjort oppmerksom på at Sky har blitt nektet adgang til Elland Road, i kontrast til den opprinnelige avtalen. Vi har kontaktet Leeds for å minne klubben på sin forpliktelse til vår kringkasting.»

Cellino vil selv ikke være til stede på Elland Road tirsdag. Italieneren har også en annen sak fra Football League hengende over seg, som omhandler skatteunndragelse.

Så gjenstår det å se om Sky kommer seg inn i tide til kampstart. Da kan du isåfall se den på TV 2 Sport Premium 2 og TV 2 Sumo.