Fotballryktene:
– Arsenal med nytt fremstøt mot superspiss

Og Manchester United vil ha ny playmaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er 29. desember, dere. Det betyr at nyttårsaften bare er to dager unna.

Og når en våkner 1. januar, står overgangsvinduet på vid gap.

Det er da en av årets viktigste og beste måneder starter. For da har du 31 dager med åndeløs spenning. Har favorittlaget ditt kjøpt en ny spiller? Blir favorittspilleren din solgt?

Nå starter høytiden for overgangsrykter, og vi serverer deg en cocktail med det beste av det beste fra utlandet.

Etter et drøyt døgn i sportslig krise, der Arsenal hadde store mangler med tanke på å kjempe om ligagull, er plutselig klubben tilbake i balanse etter å ha holdt lekestue med Bournemouth mandag kveld. Men en ting bekymrer ekspertene igjen nå; har Arsenal en god nok spiss til å gå helt til topps? For nå har Olivier Giroud gått hele to kamper uten scoring, noe som neppe kan være godt nok for en spiss i en toppklubb. Da er det kanskje ikke så rart at ryktene om at The Gunners vil ha Edinson Cavani har blusset opp igjen. Det er franske BuzzSport som skriver at Arsene Wenger vurderer å bruke hele overgangsbudsjettet sitt på Paris Saint-Germain-spissen. Så spørs det om Cavani har målteft nok til å gjøre det bedre enn Giroud i Premier League. De to spissene har begge scoret ti ligamål denne sesongen, men Cavani har 40 minutter mer spilletid enn sin kollega i Arsenal.

Men Mohamed Elneny kan stikke kjepper i hjulene for Cavanis Arsenal-karriere. For egypteren skal ifølge Daily Mail gjennomgå en medisinsk test i Paris tirsdag. Består han den, så blir Basel-spilleren trolig ny Arsenal-spiller. Da vil ikke Wenger ha nok penger tilgjengelig til å gjennomføre kjøpet av Cavani i januar. Ettersom Elneny kommer fra en nasjon utenfor EU så må han ha arbeidstillatelse i Storbritannia, men siden 23-åringen allerede har spilt 36 landskamper for Egypt, så vil trolig papirarbeidet være en formalitet.

Wenger skal også ha bestemt seg for at han skal ha Marcelo Brozovic. Det er tidligere nevnt at han er villig til å betale mer enn Inter vil ha for midtbanespilleren for å sikre seg kroaten. Nå skriver Calcio Mercato at Wenger også har alliert seg med en italiensk agent for å få på plass en avtale. Det som kompliserer det hele er at Brozovic ikke er Inters eiendom ennå. Han er på lån fra Dinamo Zagreb ut sesongen, men Milano-klubben har en opsjon på kjøp, som de har varslet om at de ønsker å benytte seg av. Arsenal-manageren ønsker så å gi Inter en solid fortjeneste ved å kjøpe ham så fort han er blitt italienernes. Det betyr at det er en overgang som først kan gjennomføres til sommeren.

FC København-trener Ståle Solbakken har vært Liverpool-supporter siden Kevin Keegan spilte for klubben. Derfor vil det nok være noe enklere for ham å gi slipp på en av nøkkelspillerne sine dersom han ender opp i favorittklubben. For de røde fra Merseyside skal ifølge Foot Africa 365 være veldig interessert i den ghanesiske midtbanespilleren Daniel Amartey. Liverpool var interessert i 21-åringen allerede da han spilte for Djurgården, men den gangen dro han til FCK. Nå sier agenten hans Hasan Cetinkaya at Amartey er klar for å ta steget opp i en av Europas største ligaer.

Listen over keepere som er blitt koblet til Liverpool siden Jürgen Klopp tok over som manager begynner å bli veldig lang. Mandag var det Federico Marchetti og Fernando Muslera som ble nevnt i ryktespaltene. Tidligere har burvoktere som Marc-André Ter StegenBernd LenoGuillaume HubertTimo HornJack ButlandSalvatore Sirigu og Loris Karius er alle blitt satt i forbindelse med The Reds. Nå kan ytterligere et navn legges til listen. For den franske avisen Le Phoceen skriver at Liverpool er kommet langt i forhandlingene med Marseille om en overgang for Steve Mandanda. 30-åringens kontrakt går ut til sommeren, og han har gjort det klart at han ikke har planer om signere noen ny med dem. Marseille ønsker dermed å selge mens de ennå kan få noen kroner for ham.

Det lukter ikke mål når Manchester United nærmer seg motstandernes mål for tiden. Tre scoringer er det blitt på de sju siste kampene (alle turneringer). Angrepstrioen Wayne RooneyMemphis Depay og Anthony Martial har til sammen scoret åtte mål. Det er sju færre enn både Jamie Vardy og Romelu Lukaku har scoret. Da er det ingen stor overraskelse at de røde djevlene er på jakt etter en kreativ kraft. La Reppublica skriver at Lazio forventer et bud på Felipe Anderson i januar, men at Real Madrids James Rodriguez fortsatt er United-ledelsens våte drøm. 

Sir Alex Ferguson lurer fortsatt i kulissene på Old Trafford. Nå har den gamle manageren kommet med et innspill til klubbledelsen. Ifølge Daily Star mener skotten at Manchester United bør hente japaneren Yoshinori Muto fra Mainz i januar. Den hurtige angriperen har virkelig imponert etter at han kom til Mainz i sommer. 23-åringen har scoret sju ganger i Bundesliga, og Ferguson har vist før at han har øye for japanere som gjør det skarpt i Bundesliga. Og kanskje Muto kan bidra mer på banen enn Shinji Kagawa gjorde. Med tanke på draktsalget i fotballgale Japan så vil en kjøpesum på i underkant av 200 millioner kroner neppe være noen stor risiko for Manchester-klubben.

Han vil neppe innrømme det selv, men Jose Mourinho gjorde noen tabber i sin regjeringstid i Chelsea. En av dem var å kvitte seg med Romelu Lukaku uten å gi belgieren en skikkelig sjanse. 22-åringen har siden den gang blitt den femte spilleren som har rundet 50 mål i Premier League før han fyller 23 år. De kongeblå fra den britiske hovedstaden har planer om å hente tilbake Didier Drogba i en trenerrolle, og ifølge Daily Star har han et veldig nært forhold til sin tidligere lagkamerat. Det kan bety at Lukaku kan få en ny sjanse på Stamford Bridge, med sitt idol som spisstrener.

Det vil i så fall bety slutten på Loic Remys Chelsea-karriere. Nå ønsker Aston Villa-manager Remi Garde at 28-åringen skal være mannen som skyter Villa til fornyet Premier League-kontrakt, skriver Daily Mirror. Birmingham-klubben har scoret færrest mål i Premier League denne sesongen, og trenger sårt en målscorer dersom de skal klatre opp fra bunnen. Villa har nå ti poeng opp til sikker plass.

Garde ønsker også å tette igjen bakover. Klubben har sin egen keeperspeider i Tony Coton, og han har anbefalt Villa-manageren om å droppe interessen i Steve Mandanda og heller gå for Hajduk Splits Lovre Kalinic. 25-åringen har to landskamper for Kroatia og blir sett på som en fremtidig nummer en på landslaget. Men både Leicester og Sunderland vil gi Villa kamp om Kalinic, skriver Daily Mail.

Odion Ighalo scoret igjen i mandagens kamp mot Tottenham. Og den tidligere Lyn-spilleren blir lagt merke til av større klubber. Det er derfor lite trolig at Brann trenger å gjøre et nytt forsøk på å sikre seg nigerianeren. Daily Mirror skriver at Atletico Madrid nå vil legge 155 millioner kroner på bordet for å få ham til Spania.

Ighalo er ikke den eneste tidligere tippeligaspilleren som er på flyttefot. Den tidligere Bodø/Glimt- og Rosenborg-backen Roy Miller har gitt opp håpet om å ta tilbake plassen i New York Red Bulls, som han mistet til Kemar Lawrence da han ble skadet i vår. Nå går turen hjem til Costa Rica og Deportivo Saprissa, skriver onceametro.com.

Også den tidligere Vålerenga-spissen Chad Barrett skifter beite. 30-åringen forlot Seattle Sounders etter forrige sesong, og ifølge San Jose Mercury News har han nå signert en kontrakt med San Jose Earthquakes.