BEST: Johann Forfang ble best av de norske på en tredjeplass. Foto: AFP / Christof STACHE
BEST: Johann Forfang ble best av de norske på en tredjeplass. Foto: AFP / Christof STACHE

Alle sju nordmennene kvalifisert:  – Har flere som kan ta pallplasser

Norge blir representert med sju hopperne i det første rennet i den tysk-østerrikske hoppuken som innledes tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oberstdorf (NTB): Best i kvalifiseringen var den slovenske verdenscuplederen Peter Prevc. Han var i en klasse for seg og med 136,5 meter og 159,2 poeng, var han 6,2 poeng foran hjemmefavoritten Severin Freund (134,5 meter).

Gangnes: – Som å få 15 kilo av skuldrene
Johann Forfang var tredje best med sine 139 meter og 151,8 poeng. Kenneth Gangnes ble nummer fem med 138 meter og 150,0 poeng.

– Det var en bra start. Får håpe jeg kan fortsette her i morgen. Å hoppe her føles som å få 15 kilo av skuldrene. Det er helt rått - en guttedrøm. Så håper jeg at jeg får vist meg frem i morgen, sier Gangnes til TV 2.  

Fornøyd Stöckl
Landslagssjef Alexander Stöckl var meget fornøyd med laginnsatsen i kvalifiseringen. 

– Vi har tre mann blant de ti beste. Da er vi fornøyde. Det viktigste er at alle er med til i morgen, så får vi se hvor mange som klarer å ta seg med videre, sier han til TV 2.  

Stöckl holder Forfang og Gangnes som de største norske håpene tirsdag. 

– Både Kenneth og Johann er med helt i toppen. Jeg gleder meg til å se de ta det ut i morgen, sier Stöckl. 

Og legger til: 

– Vi har flere som har muligheter til å ta pallplasser. 

Samme dag som kvalifiseringen gikk vant Tom Hilde kontinentalrennet hele 13,5 poeng foran østerrikeren Clemens Aigner. Landslagssjefen mener det fortsatt var riktig å vrake Hilde.

– Det kan godt stemme at han burde ha vært her, men vi måtte jo velge. Valget falt på Granrud. Slik jeg ser det nå er det en god erfaring for Granerud og er det fortsatt bra for Tom å vinne renn, forklarte landslagssjefen.

Fannemel lengst

Anders Fannemel var best av nordmennene som måtte kvalifisere seg. Han landet på 133,5 meter og med 140,3 poeng endte han på 8.-plass.

Fordi det er såkalt knockout-hopping i hoppuken får også de kvalifiserte hopperne poengsum i kvalifiseringen.

Joachim Hauer hadde 127 meter 128,8 poeng. Det holdt til delt 17.-plass.

Andreas Stjernen slapp å måtte kvalifisere seg til åpningsrennet i Oberstdorf. Men den forhåndskvalifiserte trønderen imponerte ikke med 50.-plass i kvaliken mandag.

Det er tiendeplass i verdenscupen etter sju av ni renn som gir Stjernen garantert plass i tirsdagens renn i Schattenbergbakken.

– Det skal ikke ha så mye å si om du er nummer ti eller elleve, for du skal være god nok til å kvale inn til rennet. Du får litt mer ro. Å komme til Oberstdorf med ro og vite at du ikke trenger å kvalifisere deg, er veldig greit, sier Stjernen. Han møter verdenscuplederen Prevc i sin duell tirsdag. 

Her er de norske duellene:     
Fannemel mot Klimov.
Granerud mot Kasai
Gangnes mot Schlierenzauer
Forfang mot Kraus
Stjernen mot Prevc

(©NTB/TV 2)