Storkampen ingen har råd til å tape

– Det vil være en styggere smell å tape denne kampen, enn gleden vil være av å vinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kveld møtes Manchester United og Chelsea til et klassisk Premier League oppgjør midt i det hektiske romjulsprogrammet. 

Siden José Mourinho fikk sparken og Guus Hiddink ble ansatt som manager i Chelsea har de blå fra London plukket fire poeng og befinner seg på en stigende kurve.

For Manchester Uniteds del er inngangen til kampen en litt annen. Med fire tap på sine fire siste kamper roper flere og flere på manager Louis van Gaals avgang, og det spekuleres i om ikke de høye røster kan få rett om det ikke blir seier i kveldens hjemmekamp.

TV 2s fotballkommentator Simen Stamsø Møller sier dette er en kamp ingen av lagene har råd til å tape.

– Jeg tenker det er mest å tape denne kampen. Uansett hvem som taper så er det en styggere smell enn det er en glede å vinne. 

– Dette er en litt sånn angst-kamp. Hvem er det egentlig som har de største problemene? For Chelsea har jo absolutt hatt de største problemene denne sesongen, men så har United hatt en veldig stygg rekke med kamper nå. Det virker som det er mye mindre hyggelig å være en del av det Manchester United driver med om dagen enn det Chelsea gjør.

Chelsea i dytten

Chelsea står med fire poeng på sine to siste kamper og var bare et svakt straffespark unna å stå med full pott, men mangler flere viktige spillere til storkampen på Old Trafford.

– Chelsea har sett litt forandret ut begge de to siste kampene uten Mourinho der. Mens i Manchester United ser alt bare knytt ut. Det ser ikke ut som at det er noe gøy å spille fotball. Chelsea var bare et straffespark fra å vinne kampen og ta sin andre på rad, sier Stamsø Møller.

– Problemet for Chelsea er at de mangler Diego Costa med suspensjon. Han scoret to sist. I tillegg mangler de sannsynligvis Cesc Fabregas og Eden Hazard, så mannskapsmessig er kanskje Manchester United best stilt i dag. Likevel er følelsen at det er mer «go» i Chelsea nå enn i Manchester United. 

– Trist å se van Gaal

Etter tapet for Stoke lørdag gikk Manchester United-sjef Louis van Gaal ut og sa at det ikke nødvendigvis var slik at klubben var nødt å sparke ham. En tydelig hint til at han kunne finne på å ta hatten og gå på eget initiativ også.

– Jeg synes det er trist hvordan ting skjer i Manchester United nå. For man har en følelse av at det er Svanesangen, at det er det siste van Gaal gjør. Skal dette bli det inntrykket man sitter igjen med etter at han har hatt en såpass bra karriere og et såpass stort navn. Han har gjort veldig mye bra for fotballen, og så sitter han nå og skal unnskylde seg, sier Stamsø Møller.

TV 2-kommentator etterlyser mer gnist fra spillerne, og synes det er trist å se hvordan alle vender seg mot manageren når resultatene ikke går veien.

– Spillerne gjør ikke akkurat mye ut av seg de heller. Det er de som skal spille kampene. Det er de som skal score målene og ikke slippe inn. Slik de gjorde i starten av sesongen. Da var det bare snakk om at det var litt kjedelig, men poengene rant inn. Nå når de ikke plukker poengene lenger så peker alle på manageren, sier han.