Fotballryktene:
– Søderlund takket ja til fransk toppklubb

Og norsk landslagsspiller kan være på vei til Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norske forretninger starter romjulssalget sitt i dag. Mens europeiske fotballklubber fortsatt må vente tre små dager før de igjen kan ta frem kredittkortene.

For det er kun tre dager igjen til overgangsvinduet er åpent og det er fri flyt av arbeidskraft i fotballverden i en måned.

Noen panikkjøp blir det nok, men de fleste klubbene har gjort forarbeidet sitt, og det er ikke til å unngå at noe av speiderarbeidet lekker ut og det oppstår rykter.

Som vanlig har vi samlet sammen en bukett med de vakreste ryktene som er å oppdrive i dag.

Det er mye frem og tilbake med Alexander Søderlund. Før jul var det visstnok et klokkeklart nei til franske Saint-Etienne. Men etter å ha kost seg med julemat og sikkert fått vite at det er kort vei til verdens gourmethovedstad Lyon, så skal Rosenborg-spissen ha ombestemt seg. For ifølge Le Progres skal han nå ha sagt ja til den franske storklubben og blir å se i grønt når Ligue 1 starter opp igjen i januar.

Simon Mignolet holdt nullen da Liverpool overrasket en hel fotballverden med å slå ligaleder Leicester på andre juledag. Men det betyr ikke at belgieren har overbevist Jürgen Klopp om at det er han som bør vokte Liverpools mål i fremtiden. Skal en tro Gianluca Di Marzio, så skal Liverpool ha kontaktet Lazio med tanke på en overgang for Federico Marchetti på nyåret. 32-åringens kontrakt går ut til sommeren, og vil derfor ikke koste all verden i januar.

Ryktene om at Klopp skal hente en ny keeper blir ikke mindre av at tyrkiske Kralspor hevder at Liverpool er i forhandlinger med Galatasaray om et kjøp av Fernando Muslera. Den 29 år gamle uruguayaneren har storspilt i den tyrkiske storklubben og ble kåret til årets spiller i Super Lig forrige sesong. Men i motsetning til Marchetti så blir ikke Muslera en billig mann. Den tyrkiske avisen spekulerer i en overgangssum på nærmere 200 millioner kroner.

Men det er ikke bare keeper Klopp ønsker seg. Han vil også ha mannen som reddet ett poeng for Leeds mot Nottingham søndag kveld. For Sam Byrom nekter å signere en ny kontrakt med Leeds, og kan derfor bli solgt for så lite som 65 millioner kroner i januar. Ifølge The Sun er det nå Liverpool som har tatt førersetet i kampen om den 22 år gamle høyrebacken.

Stemningen er fortsatt ikke god på Stamford Bridge. For nå hevder Corriere dello Sport at Cesc Fabregas har bedt om å få forlate Chelsea med umiddelbar virkning. Etter at fansen begynte å pipe på ham, så frykter han nok en kamp mot Arsenal der begge lags supportere for en gangs skyld vil stå sammen i en unison pipekonsert mot ham. Både Juventus og Inter skal være interessert i å hente den tidligere pasningskongen.

Chelsea har ikke fått noen permanent avløser for Jose Mourinho ennå, men vikaren Guus Hiddink er begynt å tenke på fremtiden. For Diario AS skriver at Chelsea vil nå gi Real Madrid og Manchester City kamp om Dinamo Zagrebs midtbanetalent Ante Coric. 18-åringen har imponert i Champions League denne sesongen og spiller neppe i Dinamo Zagreb lenger enn ut denne sesongen.

Det er ikke alltid en lar seg skremme av erfaring. For til tross for at Radamel Falcao neppe blir husket som noen legende i Chelsea, så er ikke klubben redd for å gi en ny colombiansk spiss med fortid i Atletico Madrid sjansen på Stamford Bridge. For nå bekrefter Jackson Martinez' agent Henrique Pompeo til Diario AS at Chelseas interesse er konkret.

Ademola Lookman er et navn du bør notere deg først som sist. 18-åringen har fått sitt gjennombrudd for Charlton denne sesongen, og har scoret tre ganger på sju kamper i Championship så langt. De siste fem kampene har han spilt fra start. For storklubbene er han allerede godt kjent, og The Sun skriver nå at Chelsea vil prøve å sikre seg tenåringen i januar for å hindre at han havner i Arsenal eller Liverpool.

Alt tyder på at Mohamed Elneny blir Arsenals første kjøp i januar. Daily Mirror skriver at The Gunners er enig med Basel om overgangssummen for egypteren, noe som tyder på at Mikel ArtetaMathieu Flamini og Tomas Rosickys dager på Emirates er talte til sommeren. 

Men det kan bli flere nykommere i emiratet på nyåret. For nå hevder Don Balon at The Gunners har klart å lokke Celta-ledelsen til forhandlingsbordet ved å slenge Joel Campbell inn i en eventuell overgang for Nolito. Så spørs det da om Arsene Wenger er interessert i å bytte bort en 23-åring som spiller fast for å hente inn en 29-åring på en lukrativ kontrakt.

Javier Hernandez klarer rett og slett ikke stoppe å score mål for Bayer Leverkusen. Det har Wenger fått med seg, og han vil gjerne hente den meksikanske erten tilbake til Premier League. Det vil provosere Manchester United-fansen veldig om «Chicharito» vendte tilbake til England og fortsatte scoringsfesten sin der. Ifølge Daily Star vil ikke 27-åringen være negativ til en overgang til Arsenal. Avisen skriver også at The Gunners har tatt kontakt med Leicester og forhørt seg om muligheten for å hente Riyad Mahrez i januar.

Wenger skal også ha lagt press på klubbledelsen i Arsenal og gitt beskjed om at de skal hente Real Madrid-angriperen Jese Rodriguez i januar. 22-åringen er havnet helt på sidelinjen under Rafa Benitez, og Wenger vil hente ham før den tidligere Liverpool-manageren får sparken og det kommer inn en ny mann inn og gir Jese sjansen. Calcio Mercato skriver at angriperen vi koste The Gunners 380 millioner kroner.

Kan Håvard Nordtveit ende opp i Arsenal igjen? Nordmannens kontrakt med Borussia Mönchengladbach går ut til sommeren og nå spekuleres det i Tyskland om han kommer til å flytte på seg. Sky Tyskland hevder på sin Facebook-side at 25-åringen er ønsket av Borussia Dortmund i Bundesliga, men at det også er interesse fra England. Han var tre år i Arsenal før han dro til Tyskland og har et godt forhold til klubben. Nå nevnes The Gunners som en av tre klubber som ønsker seg Nordtveit. Også Everton og Leicester skal ønske seg nordmannen.

Det er kanskje ikke så rart at det ikke er så mange rykter om spillere inn i Manchester United for tiden. Ingen vet jo helt sikkert hvem som er manager på Old Trafford når overgangsvinduet åpnes igjen. Selv ikke Louis van Gaal er sikker på at han starter det nye året i jobben. Men han har funnet en forsterkning ingen kan nekte ham å hente. For ifølge Daily Mail vil van Gaal hente tilbake Tyler Blackett fra lån hos Ronny Deilas Celtic. 21-åringen har ikke fått plass i Deilas lag, men mye tyder på at han går rett inn på laget i Manchester United.

Tro ikke at Real Madrid har gitt opp å hente David de Gea tilbake til den spanske hovedstaden. Ryktene har gått om at den nye fireårskontrakten keeperen signerte med Manchester United etter at overgangen til Real Madrid strandet i sommer, mest var for å vinne fansens tillit i tiden han har igjen på Old Trafford. For ifølge Daily Star skal det ligge en utkjøpsklausul på 460 millioner kroner i den, som Real Madrid allerede er enig med 25-åringen om å utløse til sommeren.

Manchester United begynner også å innse at de ikke lenger kan hente spillere fra øverste hylle. For nå er det Bournemouths skotske landslagsspiller Matt Ritchie som topper ønskelisten på Old Trafford, skriver Daily Mirror. Men det er slett ikke sikkert de får kantspilleren, for Everton, West Ham og West Bromwich Albion er også interessert i 26-åringen.

Odion Ighalo angrer nok ikke på at han valgte å droppe Brann til tross for at han hadde tatt Roald Bruun-Hanssen i hånden. For den tidligere Lyn-spilleren har scoret nest flest mål i Premier League denne sesongen og nå begynner storklubbene å snuse på ham. Daily Mirror skriver at Roma ønsker å hente nigerianeren tilbake til Serie A, sammen med Crystal Palace-vingen Yannick Bolasie. Ighalo kunne altså vært helt i Bergen. Nå kan han i stedet bli det i Roma.

Det er ikke bare i Manchester United og Chelsea det råder kaos. Også Swansea er i oppløsning. Klubben har ikke klart å få på plass en ny manager etter at Garry Monk fikk fyken. Og nå prøver rottene å forlate den synkende skuten. Ifølge Daily Mirror ønsker nå både Bafetimbi Gomis og Jonjo Shelvey å friste lykken i andre klubber på nyåret.