HARDE KAMPER: Dette bildet er tatt i Ramadi søndag morgen, da IS-krigere og irakiske regjeringsstyrker havnet i harde kamper. Foto: AFP.
HARDE KAMPER: Dette bildet er tatt i Ramadi søndag morgen, da IS-krigere og irakiske regjeringsstyrker havnet i harde kamper. Foto: AFP.

BBC: IS jaget ut av regjeringsbygg i Irak

Irakiske styrker skal ha jaget terrorister fra Islamsk stat ut av den viktige byen Ramadi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Irakiske styrker har trolig lyktes i å jage IS-krigere ut av et tidligere irakisk regjeringsbygg i byen og provinshovedstaden Ramadi, det melder BBC.

En militær talsmann nyhetsbyrået AFP har snakket med, bekrefter opplysningene.

– Alle Daesh-krigerne har dratt. Det er ingen motstand, sier Sabah al-Numani.

Hele området måtte bli klarert for miner før irakiske styrker kunne ta seg inn, ifølge militærtalsmannen. Regjeringskomplekset har vært omringet av regjeringssoldater i flere dager og i flere uker har Irak ønsket å jage terrorhæren ut av byen

Ramadi ble erobret av terrororganisasjonen Islamsk Stat i midten av mai.

Ifølge TV-kanalen har irakiske soldater tatt seg inn i det som tidligere var byens helseavdeling. Dette gjorde de etter å ha forsikret seg om at det ikke var menneskelig aktivitet i bygget. 

Irakiske elitestyrker har hittil møtt kraftig motstand fra IS-krigerne som har forskanset seg i byen, i form av blant annet veibomber og skarpskyttere.