INNRØMMER: Alexander Kristoffs tidligere lagkamerat i Katusha Luca Paolini innrømmer bruk av kokain. FOTO: KURT DESPLENTER /
INNRØMMER: Alexander Kristoffs tidligere lagkamerat i Katusha Luca Paolini innrømmer bruk av kokain. FOTO: KURT DESPLENTER /

Paolini innrømmer kokainbruk

Alexander Kristoffs tidligere lagkamerat innrømmer bruk av kokain.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidlig i årets Tour de France ble Alexander Kristoffs lagkamerat og «løytnant» i Katusha Luca Paolini (38) sendt hjem etter å ha testet positivt for bruk av kokain.

Saken har siden lagt mer eller mindre død, og ingen ytterligere reaksjoner har blitt iverksatt.

Kristoff har i ettertid uttalt at han ikke var overrasket over avsløringene i lys av 38-åringens enorme bruk av sovetabletter.

Nå letter imidlertid Paolini på sløret og innrømmer bruk av det ulovlige stoffet, og sier han siden avsløringene har innsett hvor ille det var.

– Jeg var avhengig av sovetabletter, det var veldig trist. Jeg innså fort at dette handlet om mer enn et uhell. Sett vekk fra det sportslige aspektet er jeg nå gjenfødt på det menneskelige plan, sier italieneren ifølge CyclingNews.com.

Paolini forteller åpent om hva som drev han til bruk av kokainen.

– Det begynte med sovetabletter. Jeg ble etter hver avhengig av dem for å få meg en god natts søvn før de tunge dagene. Det hele begynte i 2004 da min bror døde, og hverdagen min var ganske tøff. Det gikk også utover sporten, og det førte meg til slutt til kokainbruket, sier han.

– Det ble virkelig ille om nettene. Det var uunngåelig. Jeg gjorde det nesten uten å tenke over det. Jeg var alene på trening i fjellene i noen uker rett før rittet. Det var da jeg brukte det. Jeg er ektemann, far og en seriøs idrettutøver. Jeg sviktet alt og alle rundt meg og det gjør vondt, sier han.

Paolini har siden hendelsen vært suspendert, men italieneren ikke offentlig blitt utestengt eller frikjent uten at verken rytterne, lagsjefene eller media vet hvorfor. 

38-åringen er selv er usikker på om han noen gang vil kunne returnere til sykkelfeltet.

– Jeg vet ikke om jeg noen gang vil ha muligheten til å ha et draktnummer på ryggen min igjen. Det viktigste jeg har lært av dette er uansett at jeg ikke kan holde slike ting for meg selv. Jeg er nødt å være mer åpen om mine problemer, sier han.