Presset på Deila øker etter sen frisparkperle fra Hearts

Celtic så ut til å vinne, men så klinket Hearts-spiller Osman Sow til. Se video av scoringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hearts - Celtic 2-2

Det har vært lite å jubel for Celtic og Ronny Deila i høst selv om Celtic leder den skotske ligaen. Exit i Mesterliga-kvalifiseringen og exit etter gruppespillet i Europaligaen har ikke vært godt nok for skottene.

Mot Hearts så det lenge ut til at det skulle bli en kjærkommen opptur for Celtic, men på overtid utlignet Hearts til 2-2 med en fantastisk frisparkscoring av Osman Sow.

Se frisparkmålet i sammendraget øverst i saken!

Dermed måtte Deila se at laget hans kun fikk et poeng på bortebane. Nir Bitton scoret Celtics første mål, før Sam Nicholson utlignet på overtid i første omgang. Rogic satte inn dagens andre ledermål for Celtic i det 70. minutt, før Sow klinket frisparket i krysset på overtid.

– En del positive ting

Det betyr at presset øker på Deila, som nå står uten seier på de to siste kampene i ligaen. Likevel var Celtic-manageren fornøyd med gjennomføringen av kampen.

– Det var en del positive ting. Vi startet kampen best, men vi hadde uflaks med et par skader og det tok tid å bli organisert igjen, forklarer Deila etter kampen til Celtics Twitter-konto.

Spesielt tøft var det å se de to overtidsscoringene, en i første- og en i andreomgang.

– Vi scoret et fantastisk 1-0 mål, men så slapp vi inn et noe som var mentalt tøft å ta med seg inn til pause. Likevel viste vi styrke og gikk ut og kontrollerte kampen etter pause. Noen ganger må man gi motstanderne skryt når de scorer et slik mål som de gjør. Kanskje gikk ballen via en spiller også, fortsatte Deila.

Overtidsscoring

Celtic var nære ved å ta ledelsen allerede etter seks minutter. Nadir Çiftçi ble spilt gjennom og stormet inn i boksen. Avslutningen gikk rett på keeper. Trolig ble vinkelen litt for spiss for Celtic-spilleren.

Hearts kom mer med i kampen utover i omgangen og fikk en glimrende mulighet til å ta ledelsen i det 34. minuttet. Arnaud Sutchuin Djoum dro seg løs på venstresiden og slo ballen inn foran mål. På bakerste stolpe vant Prince Buaben duellen med en Celtic-forsvarer og fikk tåen på ballen, men Craig Gordon i Celtic-målet fikk avverget forsøket.

Nå skjedde det mye. To minutt senere kom Gavin Reilly alene mot, men Hearts-spilleren maktet ikke å overliste Gordon. Tre minutter før pause tok likevel Celtic ledelsen. Nir Bitton ble spilt gjennom av Callum McGregor. Alene med keeper var Bitton nådeløs og satte ballen i mål.

Tross målet gikk ikke Celtic til pause med ledelse. På overtid satte Sam Nicholson inn utligningen. Innlegget fra høyre dalte ned på bakerste stolpe og Hearts-spilleren klinket ballen i mål.

Fantastisk scoring

Celtic var nære ved å få en pangstart etter pause. Çiftçi kriget til seg ballen nede på venstre siden og dro seg innover i feltet, men som før pause var avslutningen for dårlig og keeper hadde ingen problemer med redde forsøket.

Celtic skulle ta ledelsen igjen. I det 70. minuttet ble det litt frem og tilbake innenfor Hearts' sekstenmeter. Til slutt endte ballen hos Rogic som sendte i vet et skudd. Ballen suste inn i nettet via tverrliggeren. En nydelig scoring.

Men det ville seg ikke for Deila. På overtid klinket Sow frisparket i krysset. Dermed ble det et poeng til hvert av lagene.