SAS-fly evakuert etter røykutvikling: – Det var ganske heftig

Alle om bord ble evakuert ut av et fly ved Tromsø lufthavn da det søndag begynte å ryke fra en del av maskinen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen skjedde like etter klokken 12.30.

Det var mens flyet ble av-iset rett før planlagt take-off at røykutviklingen begynte inne i kabinen. 

Passasjerene i SAS-flyet som skulle til Oslo ble da evakuert via sklier.

– Det var ganske heftig. Røykutviklingen begynte svakt under taket, men etter hvert så ble hele kabinen fylt med røyk, sier passasjer Goggen Hansen (59) fra Hammerfest til TV 2.

Ifølge lufthavnsjefen i Tromsø skjedde evakueringen av flyet uten særlig dramatikk.

– Passasjerene ble evakuert via skliene, og tatt inn i hangaren til Widerøe hvor de nå er under de-briefing med flyets kaptein. Så blir de tatt tilbake til terminalen med buss. Flyet blir tømt for bagasje og deretter undersøkt, fortalte lufthavnsjef Svein-Idar Henriksen til TV 2.

Se video av evakueringen øverst i saken.

Henriksen karakteriserer selve evakueringen som helt etter rutinene. Brannkorpset ved flyplassen var på plass nærmest umiddelbart.

– Jeg vil ikke spekulere i hva som kan ha vært årsaken, men jeg må understreke at det ikke har vært brann. Det er kun tale om litt røykutvikling som skjedde under de-icing, sier Henriksen.

– Noen fikk litt panikk. Vi ble evakuert ut på skliene. Noen var stresset, noen helt rolige. Men vi kom oss ut og det gikk bra, sier passasjer Goggen Hansen.

Han og reisefølget kom med Hurtigruten fra Hammerfest til Tromsø lørdag for å være sikre på å rekke forbindelsen videre til London fra Gardermoen. Nå venter de i terminalen på flyplassen på beskjed om hva som skjer videre.

– Ingen ble skadd, men det var litt småpanikk om bord. Men vi stod på bakken, og det gikk greit, sier han.