GRENSELØS FARSKJÆRLIGHET: George Pickering ved sykesengen til sin sønn ved samme navn. Foto: PRIVAT
GRENSELØS FARSKJÆRLIGHET: George Pickering ved sykesengen til sin sønn ved samme navn. Foto: PRIVAT

Truet med våpen da legene ville skru av sønnens respirator – så våknet 27-åringen til live

Legene mente at George var hjernedød og ville skru av respiratoren. Faren måtte trekke pistol for å få dem til å la være. Da skjedde det angivelig noe nesten mirakuløst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag lever 27 år gamle George Pickering III fra Houston i Texas et helt normalt liv, ifølge lokal-TV-stasjonen KPRC, som i julen har fortalt den helt utrolige historien om en fars endeløse kjærlighet til sin sønn – og hans klippefaste tro på at det var et håp for en som legene angivelig hadde gitt opp å redde.

Sønnen takker i dag faren for at han er i live.

Januar 2015: George rammes av et massivt hjerneslag og faller i koma. På sykehuset må han kobles til respirator for å holdes i live.

Legene mener det ikke var noen sjanse for at han skulle våkne opp fra koma. De mente at all hjerneaktivitet hadde opphørt, og at man kunne stenge av respiratoren og la ham dø.

La gå, sa moren, og aksepterte at han ble satt på listen over mulige organdonorer.

Kommer ikke på tale, sa faren George. 

– De sa at han var hjernedød. At han var en grønnsak, sier en emosjonell George Pickering II til KPRC.

Så skjedde det helt utrolige: Fast bestemt på at sønnen måtte få en sjanse til, tok han med seg skytevåpen til sykehuset. Deretter fulgte en flere timer lang periode hvor han barrikaderte seg mot politiet inne på sykehuset. Ansatte ved Tomball Regional Medical Center opplyste at han opptrådte truende.

Pickering den eldre innrømmer at han var både full og aggressiv, men står fast ved at sønnen fortsatt måtte få en mulighet til å leve.

– På det tidspunktet hadde jeg skylapper på. Alt som stod i hodet på meg var at jeg måtte få denne stunden med George, forteller han.

En forhandler fra politiets innsatsstyrke forsøkte å få den standhaftige faren til å overgi seg, men til ingen nytte.

– I løpet av de tre timene, klemte George hånden min på kommando tre eller fire ganger. 

Trygg på at sønnen reagerte på stimuli, valgte han derfor til slutt å overgi seg til politiet. Han ble før jul løslatt fra fengsel etter å ha sonet dommen han fikk i kjølvannet av opptrinnet.

– Loven ble brutt, men det skjedde av de helt rette årsakene. Det er derfor jeg er her i dag. Det er en fars ansvar å beskytte barnet sitt, og det er alt han gjorde, sier sønnen.

– Legene bruker sin medisinske kunnskap og erfaring til å utvikle pasientens pleieplan, og dette redder liv hver dag. Når tilstanden til en pasient gjør at de er ute av stand til å ta beslutninger om egen behandling, må rette vedkommende ta en beslutning om hvorvidt man skal fortsette behandlingen. Denne avgjørelsen må imidlertid komme til uttrykk på en måte som ikke setter andre pasienter eller pleiepersonell i fare. Vi kan av hensyn til personvernet ikke konkrete enkeltsaker, heter det i en uttalelse fra Tomball Regional Medical Center.