Fotballryktene: – City lokker Guardiola med Messi og Neymar

... Mens José Mourinho ønsker seg en helt annen managerjobb enn i Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens man så smått legger julen bak seg og begynner å forberede seg på det nye året, ruller romjulsfotballen for fullt i England.

Ti kamper lørdag og ny runde igjen allerede mandag, betyr stor slitasje på viktige spillere. I tillegg nærmer det seg sluttspill i europacuper, og for å konkurrere med de beste lagene må man naturligvis også ha de beste spillerne friske og klare når det gjelder.

Ingen ligaer bruker så mye penger på spillere og trenere som Premier League, og det er ingen grunn til å tro at det forestående overgangsvinduet vil bli noe annerledes. 

Vi fortsetter nedtellingen til klubbene igjen kan gå bananas i butikkhyllene 1. januar, og har i kjent stil samlet sammen dagens saftigste fotballrykter.

Siden Pep Guardiola offentliggjorde at han forlater Bayern München etter sesongslutt, har katalaneren og Manchester City vært sterkt linket sammen i både britisk, spansk og tysk presse. Vanligvis velinformerte Bild skriver at de lyseblås eiere nå ønsker å lokke til seg suksessmanageren ved å love han en gjenforening med sin favorittspiller fra tiden i Barcelona, nemlig Lionel Messi. I tillegg til Messi er Abu Dhabi United Group også forberedt på å bla opp for å sikre seg rekkekamerat Neymar. Brasilianeren har en utkjøpsklausul på vanvittige 1,8 millarder kroner, men det skal ikke skremme de styrtrike eierne fra oljenasjonen.

For tiden herjer Messi og Neymar den spanske ligaen sammen med lagkamerat Luis Suárez, men får City og Guardiola det slik de ønsker, blir Suárez byttet ut med Messis gode venn Sergio Agüero og Camp Nou med Etihad foran neste sesong.

Louis van Gaals dager i Manchester United virker å være mer og mer talte. Med fire tap på sine fire siste forsøk, roper fansen på nederlenderens resignasjon, og mange drømmer nok om å våkne opp til nyheten om at karismatiske José Mourinho blir van Gaals arvtaker på Old Trafford.

The Mirror heller imidlertid vann i årene på alle med våte Mourinho-drømmer. Ifølge den britiske tabloidavisen skal portugiseren ha fortalt sin gode venn og agent Jorge Mendes at fremfor å ta over noen klubb denne sesongen, ønsker Mourinho å vente på at jobben som engelsk landslagssjef skal bli ledig. 

Roy Hodgson har ledet England til det kommende EM-sluttspillet i Frankrike med bravur, men det spekuleres nå i om ikke den tidligere Viking- og Liverpool-manageren vil tre til side i sommer, uansett hvordan det går med løvene i mesterskapet.

Sunday Express hever imidlertid at det engelske fotballforbundet har andre menn i kikkerten. Crystal Palace-manager Alan Pardew nevnes sammen med nyansatte Valencia-sjef og nåværende England-assistent Gary Neville som hete kandidater til å ta over jobben ingen trenere har lyktes i siden sir Alf Ramsey så Bobby Moore løfte VM-pokalen på Wembley i 1966.

Vi forflytter oss fra potensielle engelske landslagstrenere til aktuelle engelske landslagsspillere. Jamie Vardy har bøttet inn mål for Leicester denne sesongen, og er en het potet på markedet. 28-åringen har lenge vært sterkt linket til Chelsea, men nå melder The Sun at Manchester City forbereder et bud på 400 millioner for å lokke storscoreren nordover i januar. 

Samme avis skriver at ligalederen er sikre på å signere Birminghams kjempetalent Demarai Gray for drøye 60 millioner kroner over nyttår, noe som setter fart i spekulasjonene om at Vardy kan være på vei bort.

Liverpool svever fremdeles i syvende himmel etter 1-0-seieren over Leicester på Boxing Day, men får et hardt møte med bakken dagen derpå. Schalke 04s midtbanemann Leroy Sane har lenge vært linket til Anfield-klubben, men ifølge Daily Star skal 19-åringens agent ha fortalt Jürgen Klopp at en av denne sesongens store Bundesliga-senasjoner ikke en gang ønsker å møte tyskeren for å diskutere en eventuell overgang.

Et annet lag som svever høyt om dagen er Stoke. Med 2-0 hjemme mot et usannsynlig tafatt Manchester United befinner laget fra Englands mest vindfulle stadion bare seks poeng bak Champions League-plassen. Med Europa i sikte ønsker Stoke-manager Mark Hughes bredde i stallen, og planlegger ifølge Daily Mail å gjøre ghanesiske David Accams prøvespill med klubben til en permanent avtale. 25-åringen har akkurat fullført sesongen i MLS for Chicago Fire, og skal være svært lysten på en overgang til engelsk fotball.