Arsenal fikk bank av Southampton

... men tre av fire mål var svært tvilsomme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Southampton 4-0 Arsenal

Arsenal kunne med seier gå forbi Leicester og overta tabelltoppen. Et opplagt Southampton-lag skulle imidlertid gjøre det vanskelig for gjestene.

Arsenal fikk heller ikke hjelp av dommerne, som først overså en offside på 1-0-målet og deretter godkjente en tvilsom 2-0-scoring. Da Southampton scoret sitt tredje mål for kvelden, var det i tillegg uklart om corneren var korrekt idømt. 

– Tre mål som alle kan diskuteres, oppsummerte TV 2-kommentator Kasper Wikestad, før kampens første udiskutable mål ble satt i nettet.

– Begge de to første målene skulle vært annullert og det er selvfølgelig demotiverende for Arsenal, konkluderte Petter Myhre, som likevel var imponert over det Southampton viste.

Cuco Martina, Shane Long (2) og José Fonte scoret målene for hjemmelaget.

Wenger klandret ikke dommeren

Til tross for at Arsenal hadde nokså god grunn til å være misfornøyde med dømmingen, var Arsène Wenger i det milde hjørnet etter kampen.

– Vi tapte for mange dueller i dag. De var skarpere enn oss. I tillegg synes jeg vi var uheldige. Deres første skudd på mål gikk inn og det andre målet kom etter felling av Koscielny. Det er et skuffende resultat, men vi må gratulere Southampton. Dommeren lot mye gå, men når man ikke er offensive i duellspillet, så betaler man prisen for det, sa han.

Ronald Koeman syntes også at laget hans, uavhengig av dommeravgjørelsene, var det beste laget.

– Det var en fantastisk forestilling mot et godt Arsenal-lag. Vi skapte masse problemer for dem gjennom Mané og Long, og det er et stort kompliment til spillerne. En perfekt gjennomføring.

Koeman-aktig kanonkule 

Kampen åpnet jevnt, men Southampton skulle koble grepet etter et vidunderlig langskudd fra Cuco Martina.

Til tross for å være midtstopper, var Southampton-manager Ronald Koeman kanskje best kjent for sin farlige skuddfot. 

Cuco Martinas langskudd kunne også minne om en av sjefens gamle perler. Fra 25 meter dundret han ballen ned til høyre for Petr Cech, som takket være en voldsom skru ikke klarte å få stoppet skuddet.

Med en våken assistentdommer hadde målet imidlertid blitt annullert, ettersom Steven Davis var offsideplassert da han mottok ballen i forkant av Martinas skudd.

Annullerte mål skulle det likevel bli. Først da Mertesacker gikk i bakken etter duell med Shane Long, og deretter da en offsideplassert Van Dijk headet ballen i mål.

Flere tvilsomme mål

Shane Long doblet ledelsen ti minutter etter pause da Mané spilte ham på åpent mål. I forkant av situasjonen hadde Southampton-spissen – bevisst eller ei – løpt inn i ankelen til Koscielny, som deretter gikk i bakken.

Ved denne anledningen godkjente dommerteamet scoringen – til Koscielnys store fortvilelse.

Utrolig nok skulle det også være tvil om hvorvidt corneren var korrekt idømt da José Fonte headet inn Southamptons tredje mål for kvelden. 

Både Özil og Long hadde store sjanser til å score og helt på tampen dunket Long inn sitt andre mål for kampen. Med 0-4-tap gikk dermed Arsenal på sitt største Boxing Day-tap siden 0-5 mot Manchester United i 1910.