Innbytter Benteke sendte Anfield til himmels 

Angriperen ga Liverpool-fansen årets beste julegave da han avgjorde Boxing Day-kampen mot Leicester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool 1-0 Leicester

Forventningene til oppgjøret var enorme, men Liverpool-Leicester ble ikke målfesten mange kanskje hadde forventet. 

En scoring fra innbytter Christian Benteke midtveis i andre omgang var imidlertid nok til å gi Liverpool-fansen en perfekt start på den hektiske romjulen.

Med en solid prestasjon mot tabelleder Leicester fikk også Liverpool en kjærkommen opptur etter en skuffende måned. 

Fornøyd med Benteke

– Vi fortjente de tre poengene. De siste ukene har vært harde for oss og vi har ikke fått resultatene vi ønsket oss, sa matchvinneren, som kom inn for en skadet Origi like før pause.

Benteke har slitt med å markere seg for Liverpool etter overgangen fra Aston Villa, men hevder han ikke er misfornøyd med manglende spilletid.

– Jeg må være tålmodig og vente på sjansene mine. Jeg snakket med manageren for noen dager siden og han forklarte hva han ønsker fra meg. Jeg prøvde å gjøre det i dag.

Jürgen Klopp var også svært godt fornøyd med angriperen.

– Det var vanskelig for Christian å komme seg inn i denne kampen. Det var høy intensitet og masse dueller. I pausen fikk vi justert litt og i andre omgang var han briljant.

Med seieren tok Liverpool et byks i retning topp fire, noe Klopp imidlertid ikke har særlig lyst til å snakke om.

– Du vil ikke tro hvor uinteressert jeg er i å snakke om topp fire. Vi har en jobb å gjøre hver kamp fremover, og det er det vi må tenke på. Ingenting annet.

For Leicester ble det første tap siden 26. september, noe Claudio Ranieri også syntes var helt rettferdig.

– Liverpool viste karakterstyrke og fortjente seieren. Vi kom i gang for sent, mens de presset på fra starten. De viste karakterstyrke, og jeg tror vi kanskje var litt nervøse i første omgang. Jamie Vardy spilte med feber og jeg måtte bytte ham ut. Mahrez var veldig sliten og måtte også byttes ut, sa Leicester-manageren.

Bare nesten før pause

En trengte kanskje ikke å ha særlig inngående fotballkunnskap for å spå at Liverpool-Leicester kom til å bli spilt i høyt tempo og med mye vilje.

Leicester har preget årets Premier League-sesong med sitt lynraske kontringsspill, og etter Jürgen Klopps inntreden på Merseyside har også Liverpool fått mer energi inn i spillet.

Det bølget også frem og tilbake den første halvtimen, men deretter falt Leicester stadig dypere og Liverpool overtok kontrollen. Til tross for mye vilje i begge lag skulle det imidlertid kun bli halvsjanser i løpet av de første 45 minuttene på Anfield.

Leicester var trolig nærmest en scoring da Riyad Mahrez banket til fra utsiden av sekstenmeteren.

Benteke fant nettet

Christian Benteke kom inn for en skadet Divock Origi sju minutter før pause. 

Mens Origi hadde vært frisk i den første omgangen, hadde landsmannen Benteke problemer med å skape like mye uro i gjestenes forsvar.

Det betydde likevel ikke stort da Roberto Firmino fant ham i boksen midtveis i andre omgang. Tankspissen dyttet ballen i nettet og sendte Anfield til himmels.

Et fullt fortjent mål for Liverpool, som hadde styrt kampen og fremstått på en mye bedre måte enn mot Watford.

Full kontroll hadde de likevel ikke. Innbytter Nathan Dyer fikk en stor sjanse for gjestene, men Simon Mignolet fikk dyttet avslutningen til corner. Enda nærmere var Andy King minuttet før slutt, men avslutningen ble blokkert en meter fra målstreken.

Til tross for at Kasper Schmeichel hadde forlatt eget mål i jakten på en utligning, klarte Benteke utrolig nok ikke å sette ballen i nettet fire minutter på overtid. Reprisen viste imidlertid at Benteke var et halvt hav i offside, så akkurat det var kanskje like greit...