Arnautovic-rakett sendte United hjem i skam

– En ny ynkelig kamp av Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stoke - Manchester United 2-0

Manchester United og Louis van Gaal reiste til Stoke med massivt press på sine skuldre.

Etter to tap på rad mot dumpekandidatene Bournemouth og Norwich, trengte de røde fra Manchester sårt en seier.

En ny ynkelig kamp av United

Slik ble det ikke, og med å bare ha skapt én eneste ordentlig målsjanse ble gjestene fra nord sendt tilbake til Manchester i skam.

Se sammendraget øverst i saken!

– Stoke vinner helt fortjent. En ny ynkelig kamp av United hvor de knapt skaper en eneste målsjanse, oppsummerte TV 2-kommentator Kasper Wikestad da dommer Kevin Friend blåste for full tid.

En kjempetabbe av Memphis Depay og en kanonkule av Marko Arnautovic sikret Stoke en komfortabel 2-0-seier, og presset på både van Gaal og hans spillere kommer på ingen måte til å avta i romjulen.

– Jeg skjønner godt at fansen vil ha van Gaal ut. Han spiller kjedelig fotball, og uten resultater i de neste kampene tror jeg han kan ryke, sa TV 2s fotballekspert Petter Myhre etter kampslutt.

Allerede før kampen skapte van Gaal overskrifter med å benke sin kaptein Wayne Rooney til fordel for midtbanespilleren Ander Herrera.

– I min kampplan var det bedre å bruke Herrera enn Rooney. Det er taktisk, ikke noe annet, sa van Gaal før kampen.

På pressekonferansen etter tapet svarte van Gaal kryptisk om sin egen fremtid:

– Det er ikke alltid slik at klubben må sparke meg. Noen ganger gjør jeg det selv.

Klønete tilbakespill

For tre uker siden senket Marko Arnautotic gjestenes byrival City med to scoringer, men kunne se ut til å ha andre planer hjemme mot United. Venstrekanten spilte en håpløs pasning tilbake til Jack Butland i Stoke-buret som ikke hadde noen som helst mulighet til å holde ballen på bakken.

Mottaket endte opp med å skape en hodeduell med United-spiss Anthony Martial som sisteskansen tapte, men heldigvis for Butland, Arnautovic og resten av Stoke var ikke Juan Mata tidlig nok på andreballen og fikk ikke avsluttet ordentlig.

Stoke hadde flere tilløp til sjanser den første halvdelen av førsteomgang, men klarte manglet de siste små detaljene for 

Murphy's lov for United

For Uniteds del kunne vel Murphy's sjelden passet bedre. Det som så ut som en enkel situasjon å avklare for Mephis Depay, endte opp som en fryktelig heading tilbake mot David de Gea i United-buret.

Før ballen var i nærheten av å nå tilbake til sisteskansen snek Glen Johnson seg imellom og snappet ballen. Fra skrått hold spilte han 45 grader til Bojan som med tåen kunne pirke ballen i nettet til 1-0-ledelse for vertene i kampens 19. minutt.

Østerriksk rakett

Seks minutter senere var det den siste Stokes angrepstrekløver sin tur til virkelig å markere seg. Bojan forsøkte seg på et direkte frispark fra drøye 20 meter, men sendte ballen rett i muren.Andreballen landet imidlertid hos Arnautovic som på en berøring la ballen pent til rette før han fra rundt 20 meter banket ballen uttagbart i kassen bak de Gea.

En drømmescoring verdig en like breial feiring til tonene av Stoke-fansens «Sacked in the morning» i retning van Gaal, som ikke kunne gjøre annet enn å konstatere at en allerede vanskelig jobb var blitt dobbelt så vanskelig.

Nok en Arnautovic-mulighet

Uten at Manchester United klarte å skape noe som helst til svar, var det Arnautovic som også skulle få kampens neste store mulighet. En nydelig stikker av Bojan fant østerrikeren på løp gjennom gjestenes trekkspillforsvar, men adrenalinet etter venstrekantens første scoring hadde ikke rukket å legge seg.

Arnautovic dunket ballen utenfor fra omtrent samme posisjon som minutter tidligere, da han helt klart kunne tatt med seg ballen alene inn i vertenes målgård og skaffet seg en mye bedre avslutningsmulighet.

Resten av omgangen hadde gjestene mye ball, men uten å skape noen som ting som helst. Stoke på sin side virket mer enn fornøyde med 2-0-ledelse og lagene gikk i garderoben uten ytterlige justeringer på måltavlen.

Rooney inn i pausen

Foruten det taktiske på papiret var det lite som tydet på at van Gaal hadde en kampplan. Manchester United skapte nesten ingenting i kampens første 45 minutter, og i pausen måtte nederlenderen bite i seg nederlaget og sende Rooney på banen til fordel for Depay.

Det ble ingen umiddelbar effekt med byttet, men gjestene tok over kampen og styrte det meste av spillet uten å skape noen muligheter.

Feberredning

Men i kampens 63. minutt fikk nettopp Rooney ballen innenfor Stokes sekstenmeter. Med Philipp Wollscheid i ryggen vendte Englands landslagsspiss pent opp og fikk slått inn til Marouane Fellaini som stod helt alene på vertenes femmeter.

Belgieren kunne nesten ikke bomme, men en feberredning av Butland på streken forhindret scoring og ny spenning i kampen.

– Vi forsvarte oss glimrende, og jeg fikk mye hjelp av lagkameratene mine, sa en ydmyk Butland etter febberredningen.

Foruten en halvsjanse hver til Martial og Mata, supplert med et frekt frisparkforsøk fra Charlie Adam midt i midtsirkelen, ebbet kampen ut til en kontrollert seier for Stoke som klatrer til en midlertidig 8.-plass.

– Etter å ha tapt forrige kamp hvor vi også spilte bra, er dette bare fortsettelsen på en flott periode for oss. Å spille slik mot et lag som United, uansett hva de går gjennom, er helt fantastisk for oss, sa Stoke-keeperen.

Gjestene på sin side går på sitt tredje tap på rad. Neste forsøk for Manchester United blir hjemme mot et Chelsea-lag med en helt ny giv etter at Guus Hiddink tok over trenergjerningen på Stamford Bridge.

Slik startet lagene:

Stoke: Butland - Cameron, Shawcross, Wollscheid, Pieters - Johnson, Whelan - Shaqiri, Bojan, Afellay - Arnautovic.

Man. United: de Gea - Young, Smalling, Jones, Blind - Carrick, Fellaini - Mata, Herrera, Memphis - Martial