Fotballryktene: – Spansk storavis linker Ødegaard til La Liga-rival

... Mens tidligere Manchester United-spiller er kritisk til klubbens spillermateriale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Boxing Day! Fotballens høytidsdag nummer én i England og på TV 2!

20 lag skal i aksjon i Premier League. Det betyr at minst 10 vil avgi poeng, og når klubber avgir poeng hører det med at fans og eksperter roper på fornyelse. 

Fornyelse skal det bli. Om seks dager åpner overgangsvinduet, og det er ventet at flere klubber vil ta et godt spadetak i skattekisten.

Her får du dagens ferskeste fotballrykter!

Vi begynner med Arsenal som skal være enige med Basel om en overgang for midtbanespilleren Mohamed Eleny. Ifølge vanligvis velinformerte John Cross i The Mirror mangler det bare enighet om de personlige betingelsene og den medisinske sjekken før egypteren er klar for Nord-London for den nette sum av rundt 65 millioner kroner.

Så går vi videre til hard pressede Louis van Gaal, som har bestemt seg for å begynne å lytte til egne spillere. I alle fall om man skal tro Daily Mail. Den britiske tabloiden skriver at van Gaal har blitt oppfordret av spillerne til å slakke litt i de strenge reglene han påla spillerne da han kom til klubben foran forrige sesong. 

Etter tapet for Norwich forrige helg skal nederlenderen ha satt seg ned med flere av de mest rutinerte spillerne, og der skal han, i lys av den siste tidens svake resultater, ha gått med på å møte sine spillerne på en mer ydmyk måte, i håp om at det skal gi spillere som Wayne Rooney, Juan Mata og Memphis Depay selvtillit til å prestere på sitt forventede nivå.

Samtidig som 64-åringen har bestemt seg for å bli venner med sine spillere, skriver The Mirror at van Gaal også nærmer seg et bud på Mainz japanske spiss Yoshinori Muto. Med bare 14 scoringer på sine 15 siste kamper trenger Manchester United spillere som kan produsere mål, og prislappen på 130 millioner kroner for mannen som har kontrakt frem til 2019 ser ut til å passe Manchester-klubben fint. 

Mens man er inne på spisser. Tidligere Manchester United-spiss Mark Hughes, som nå står på den andre trenerbenken når de røde djevlene gjester Stoke og Britannia lørdag formiddag, er bekymret for at hans tidligere arbeidsgiver mangler lederskikkelser og vinnermentalitet. 

The Telegraph skriver at Hughes ikke tror Manchester United har de rette personlighetene til å løfte klubben ut av krisen den befinner seg i. 52-åringen vant ligaen to ganger på Old Trafford under Alex Ferguson, og spilte side om side med spillere som Peter Schmeichel, Steve Bruce, Paul Ince, Roy Keane og Eric Cantona, så Hughes bør vite hva han snakker om.

Vi tar en tur fra balløya og flyr noen timer sør-øst. I Spania sitter nemlig en 17 år gammel nordmann på sidelinjen og lurer på hvor fotballfremtiden hans ligger. Martin Ødegaard har ikke fått mange sjanser for Real Madrids A-lag, verken i cuper eller treningskamper, og det har i en tid blitt spekulert i om unggutten har bedre av å finne seg en annen klubb i Spania eller en annen europeisk toppdivisjon.

Sist ut med å melde Ødegaard aktuell for en spansk konkurrent er José Antonio de la Rosa i hovedstadsavisen AS. Den spanske journalisten skriver at bynabo Getafe skal være svært interessert i å hente den norske 17-åringen til sommeren. 

Tilbake i England melder The Mirror at Leicester planlegger å slenge en kontrakt verdt drøye 1 million kroner i uken for å sikre at sin svært ettertraktede spisskomet Jamie Vardy fortsatt er på King Power Stadium når januarvinduet stenger. 28-åringen har vært linket til omtrent samtlige toppklubber i den engelske toppdivisjonen, men så lenge Leicester flyter på den bølgen de gjør nå, så spør det om noen klarer å lokke storscoreren bort fra Claudio Ranieri og The Foxes.

Leicester møter Liverpool lørdag, og de røde fra Anfield sitter med en spiss om leverer i den helt andre enden av skalaen sammenlignet med Vardy. Christian Benteke ble hentet av Brendan Rodgers for drøye 400 millioner kroner før sesongen, men har ikke levert det han ble hentet for å gjøre. Etter at Jürgen Klopp tok over ansvaret på den røde siden av Stanley Park har det blitt spekulert i om Benteke ikke passer inn i tyskerens spillestil, og med Bentekes fem mål på 17 kamper er det lite som forsvarer en plass i Liverpools ellever.

Liverpool Echo som vanligvis god kontroll på hva som rører seg på Merseyside, skriver at Klopp har satt seg ned med Benteke i en åpen samtale hvor begge parter har fått lufte sine meninger og bekymringer. Blant annet skal belgieren ha fått beskjed om at han ikke bare kan forvente å score på hodet om han skal spille for Liverpool.

En annen spiss som ikke leverer denne sesongen er Diego Costa. Chelsea-spissen står med fattige tre mål på 14 kamper denne sesongen, og er langt unna de 20 han leverte forrige sesong. Express melder at Guus Hiddink ikke har gitt opp på 27-åringen, og sier han selv har vært i spissens sko og tror han skal klare å snu Costas frustrasjon og måltørke til det motsatte.