ANNEN ROONEY: Englands landslagstrener Roy Hodgson vil se en annen Wayne Rooney under sommerens EM-sluttspill i Frankrike. Foto: AP Photo/Marco Vasini
ANNEN ROONEY: Englands landslagstrener Roy Hodgson vil se en annen Wayne Rooney under sommerens EM-sluttspill i Frankrike. Foto: AP Photo/Marco Vasini

Hodgson med advarsel til Rooney

Roy Hodgson vil se en annen utgave av Wayne Rooney i EM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Stoke - Manchester United 2. juledag klokken 13:45 på TV 2 Sport Premium og Sumo!

– Det handler ikke om hvor mye bra han kan gjøre for oss utenfor banen som en mentor for de yngre spillerne. Vi trenger at han er Wayne Rooney på banen og scorer mål, skaper sjanser og leder oss framover, sier Hodgson i et intervju med Sky Sports.

Manchester United-spissen har slitt med uttellingen denne sesongen, og han står så langt med to scoringer på 13 ligakamper.

Samtidig med måltørken for klubblaget ble 30-åringen historisk da han i september overtok rekorden som den mestscorende spilleren på det engelske landslaget. En straffescoring i 2-0-seieren over Sveits sendte Rooney opp på 50 landslagsmål, ett mer enn tidligere rekordholder Bobby Charlton.

I tida før rekordscoringen la mediene mye press på kapteinen, og Hodgson berømmer måten Rooney taklet oppmerksomheten.

– Jeg synes han håndterte det fantastisk. Det var en viktig straffe, og jeg synes det viste hvor dedikert han er til jobben sin, sier Hodgson.

Under EM i Frankrike til sommeren venter Russland, Slovakia og nabo Wales for England i gruppespillet. Da må Rooney finne tilbake til scoringsformen. (TV 2/NTB)