Brukte to minutter på å bestemme seg – tar med barna og flytter til Hawaii

– Hvis man selger bilen og leier ut huset, har man råd til å reise, sier de. 

Søstrene Dora (42) og Bjørg Torhallsdottir (41) tar med seg barna sine og flytter til Hawaii i et halvt år.

– Vi lever en gang, og det er fantastisk å gi den opplevelsen til barna; å leve i et helt annet land, i en annen kultur, og å lære seg engelsk. Det passer jo egentlig aldri å gjøre noe sånt, så derfor bestemte vi oss bare for å gjøre det nå, sier Dora. 

Trengte to minutter

Det var opprinnelig Bjørg som hadde ideen om å flytte utenlands. Hun og sønnen Tolly har tidligere bodd et halvt år på Bali. 

KLARE FOR HAWAII: Dora (42) og Bjørg Torhallsdottir (41), her med barna Elias (7) (foran) og Tolly (13) og Sara (10) (bak).  FOTO: PRIVAT / TV 2
KLARE FOR HAWAII: Dora (42) og Bjørg Torhallsdottir (41), her med barna Elias (7) (foran) og Tolly (13) og Sara (10) (bak). FOTO: PRIVAT / TV 2

– Så jeg spurte Dora om hun ikke skulle være med. Først hadde hun masse unnskyldninger, hun sa hun hadde et show hun skulle sette opp og en bok å skrive, men så sa jeg at det jo faktisk er hennes show og hennes bok, sier Bjørg.

Dora innrømmer at hun først så alle begrensningene og problemene med forslaget, men understreker at det ikke tok lang tid før hun var med på ideen.

– Jeg trengte to minutter. Det er lett å tenke at man har mye forpliktelser i Norge, men så spurte Bjørg om det ikke var jeg som bestemmer over mitt liv. Og det er jo helt sant. Så jeg tok noen telefoner, og så skulle vi plutselig dra, sier hun.

Engelsk skole

Siden de bestemte seg for å reise har det vært mye å ordne. 

– Det ble en del organisering. Barna skal gå på skole der, og jeg måtte jo også høre med eksmannen min om det var greit at jeg tok med barna. Han unnet heldigvis barna denne opplevelsen. 

Men selv om alle gleder seg veldig til å sette seg på flyet om ti dager, er det også litt dumt å måtte forlate hjemlandet. 

– Det blir spennende, morsomt, men også litt trist å måtte reise fra vennene mine og familien min, sier Sara (10). 

Verdt det

Selv bodde Dora og Bjørg i Malaysia en periode da de var barn, noe de mener å ha fått veldig mye ut av. 

– Vi har veldig lyst til å gi barna våre mulighet til å lære seg engelsk i ung alder. Og det er også noe med at når du har vært ute i den store verden som barn, så vil du se at verden ikke er så farlig, og du vil få mindre frykt, sier Dora. 

– Men er ikke dette dyrt?

– Hvis man selger bilen sin og leier ut huset så får man råd. Også er det noe med at tid med barna er mye mer verdt enn penger. Det er den mest dyrebare tiden man har, og da er det verdt det, sier Bjørg.