Budapest, Ungarn 20151114.
Omar Elabdellaoui kikker på mobiltelefonen sin under fotballandslagets pressetreff i Budapest lørdag ettermiddag. Norge møter Ungarn til andre EM-omspillkamp i fotball søndag.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Budapest, Ungarn 20151114. Omar Elabdellaoui kikker på mobiltelefonen sin under fotballandslagets pressetreff i Budapest lørdag ettermiddag. Norge møter Ungarn til andre EM-omspillkamp i fotball søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

FOTBALLRYKTENE: Premier League-klubb interessert i norsk landslagsback

West Ham skal være interessert å signere Omar Elabdellaoui i januar-vinduet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BREAKING RYKTE-NEWS! Premier League klubben West Ham skal være forberedt på å legge inn bud på den norske landslagsbacken Omar Elabdellaoui når overgangsvinduet åpner i januar. Det melder Gazzetta.gr.

– Ja, det er tilbud på Omar fra Premier League. Vi får se hva som skjer, bekrefter en kilde til den greske sportsavisen. Andre klubber har tidligere prøvd seg på nordmannen, men har fått nei.

Det skal også være to andre Premier League-klubber som viser interesse for høyrebacken.

Elabdellaoui spiller for tiden i Olympiakos som leder den greske Superligaen. Nordmannen har også imponert i Champions League og hadde også en sentral rolle i Norges EM-kvalifisering i høst.

Olympiakos-spilleren har har to og et halvt år igjen av kontrakten med det greske topplaget.


Julaften til tross, på fotballryktebørsen koker det som aldri før. Vi har derfor tatt grep for å tilfredsstille din evige hig etter både gode rykter og feberfantasier om mulige overganger, mens risengrynsgrøten svir seg på komfyren din!

Dette er altså dagens løypemelding frem mot overgangsvinduets forjettede åpning 1. januar:

Vi begynner i Manchester med en saga som slett ikke er bundet av overgangsvinduer i det hele tatt, og kan fortelle at både Manchester United og Manchester City vil lokke til seg den spanske tryllekunstneren Pep Guardiola

SPEIDER ETTER NY KLUBB: Pep Guardiola. Foto: AFP / FRANCISCO LEONG / NTB SCANPIX
SPEIDER ETTER NY KLUBB: Pep Guardiola. Foto: AFP / FRANCISCO LEONG / NTB SCANPIX

Det har en stund vært klart at Guardiola ikke forlenger kontrakten sin med Bayern München og at Carlo Ancelotti overtar fra 30. juni. Og neste destinasjon for Joseps pep-talks? Ifølge vanligvis velinformerte Bild er det City som ligger best an. The Sun mener å vite at Pep blir den best betalte manageren i verden i City med en godtgjørelse på skamløse 18 millioner pund. 

Daily Mail på sin side hevder at også United-direktør Ed Woodward også legger planer, og han har fra før også understreket at klubben på ingen måte planlegger å skjære ned på pengebruken.

En faktor som kanskje taler for at det medfører riktighet, er at klubben har sendt ut sterke signaler om at de ikke vil kvitte seg med Louis van Gaal i denne omgang – og det passer jo bra siden det er seks måneder til Guardiola blir ledig.

For øvrig i United

  • Newcastles spanske spiss Ayoze Perez bekrefter at både Manchester United og Tottenham har meldt sin interesse for ham, ifølge Mirror:

– Det er riktig at disse klubbene er interesserte i meg, men min plass er her i Newcastle, sier han til Radio Club Tenerife.

  • Og Ben Pearson (20) går til Bournemouth i januar for én million pund, som skal nedbetales i avdrag.

Når vi først er i Manchester, kan vi litt på siden av rene overgangsrykter ta med at Manchester City skal lette på sløret og offentliggjøre sitt nye klubbemblem 2. juledag, men at de tilsynelatende allerede har gått i baret og avslørt den prematurt gjennom søknaden om varemerkebeskyttelse. Så vær så god, her dreper vi spenningen og gir deg det som etter alt å dømme Citys nye logo!

Og om poco loco logo-nytt ikke gjør susen for deg, kan vi melde at Willy Caballero på ny har satt fyr i diskusjonen om hvorvidt Lionel Messi kan komme til å melde overgang til Etihad. Til Goal sier Caballero:

– Det er et tema det snakkes mye om, og det er uunngåelig. Og tenk på det at Sergio Aguero er i klubben og han er slik en god venn av Messi … Men inntil han har signert er det ikke noe mer enn et rykte. Men ja, jeg skjønner at det er mulig, for denne klubben har enorme økonomiske muskler. Det er ingen tvil om at de kan signere Messi om han forlater Barcelona, men spørsmålet er hva «Leo» selv vil.

Foto: BRITISKE MYNDIGHETER
Foto: BRITISKE MYNDIGHETER
BFF: Sergio Aguero (t.v.) og Lionel Messi på landslagstrening. FOTO: ANDRE PENNER / NTB SCANPIX
BFF: Sergio Aguero (t.v.) og Lionel Messi på landslagstrening. FOTO: ANDRE PENNER / NTB SCANPIX

Vi tar en rolig togtur vestover til Liverpool Lime Street Station, hvor det er høyst uklart hva som egentlig skjer med overgangen til Røde Stjernes stjerneskudd Marko Grujic etter at 18-åringens far rykket ut i den mer eller mindre tvilsomme serbiske tabloiden Blic i Beograd og sverget på noe sånt som at helvete ville fryse til is (eller tilsvarende) før han ville tillate at sønnen hans fikk karrieren knust på Merseyside, og at han derfor hadde tatt «beslag» i passet hans. Nå er gutten rett nok myndig og kan sikkert skaffe seg et nytt pass om han insisterer, men saken den herlige farsen er likevel fortsatt uavklart.

Samtidig har agenten til Giuseppe Rossi gjort sitt for å bygge oppunder Liverpools angivelige jakt på Fiorentina-angriperen. Vi sier selvsagt angivelig, fordi agent Federico Pastorello av en eller annen grunn ikke kan ha fått med seg vårt knakende gode intervju med Jürgen Klopp, hvor han sier at han ikke har til hensikt å kjøpe noen i januarvinduet, til tross for bekymringene over formen til Daniel Sturridge og skadeproblemene til Danny Ings. Like fullt:

– Klubben (Fiorentina) har innsett at de ikke kan holde på gutten, fordi han vil spille. Det er 99 prosent sikkert at han forlater Fiorentina i januar, sier Pastorello til Radio Marte.

Nå virker det nærmest opplest og vedtatt at Didier Drogba (37) på ny skal gjøre et slags comeback i London for å forsøke å redde stumpene for Chelsea. Veteranen noterte seg for 11 nettkjenninger i MLS for Impact de Montréal sist sesong, men lørdag ble han sett på tribunen på Stamdford Bridge med Roman Abramovitsj og Guus Hiddink. Og nå har Impact sendt ut ikke mindre enn FIRE tweets hvor de skriver at de gjør alt for å beholde Drogba – men at dette til syvende og sist er utenfor deres kontroll.

Midlertidig manager Hiddink fylte en tilsvarende vikarrolle etter at Luiz Felipe Scolari ble kjeppjaget fra klubben i 2009, og fikk da et nært og varmt forhold til både Drogba og fansen. Og han bekrefter at han gjerne tar imot Drogba.

En mulig erstatter for Hiddink er for øvrig Chiles landslagstrener Jorge Sampaoli, ifølge The Sun. Argentinerens kontrakt med det chilenske fotballforbundet skal diskuteres i et møte 4. januar. 

GOTCHA! Guus Hiddink, Didier Drogba og Roman Abramovich sammen på tribunen lørdag. FOTO: CLIVE HOWES / NTB SCANPIC
GOTCHA! Guus Hiddink, Didier Drogba og Roman Abramovich sammen på tribunen lørdag. FOTO: CLIVE HOWES / NTB SCANPIC

Når vi først er inne på Chelsea, som plasker rundt på en 15. plass på tabellen med stusselige 18 poeng på 17 kamper, har Hiddink angivelig fått mer eller mindre frie tøyler av Abramovitsj til å handle, til tross for at han bare er en midlertidig nødløsning for blåtrøyene. Øverst på listen til Chelsea (og Manchester United og sannsynligvis alle andre klubber med dype lommer) er Leicester-fenomenet Jamie Vardy, skriver Mirror. Premier League-målkongen har bøttet inn 15 mål på 17 kamper.

Men ikke nok med det: Ifølge Daily Star vil Chelsea også sikre seg Paul Pogba fra Juventus og Antoine Griezmann fra Atletico Madrid. Franskmennene har en samlet pris på 110 millioner pund – eller 1,4 milliarder kroner. Skulle alle ryktene stemme, blir det til sammen alvorlig mye penger, så en får håpe det står greit til med finansene til Рома́н Арка́дьевич Абрамо́вич.

Og Arsenal-forsvarer Calum Chambers er på vei tilbake til sin gamle klubb Southampton på en seks måneders låneavtale, ifølge The Sun. Arsene Wenger vil at 20-åringen skal få mer spilletid, siden han bare har fått seks innhopp i Premier League så langt denne sesongen.