VI GJORDE BARE JOBBEN VÅR: Det sier Kai Engstrøm og hans kollega Garner Jones i Bismarck-politiet. Briahna Lewis tok kontakt for å møte sine redningsmenn. FOTO: BISMARCK POLICE DEPARTMENT
VI GJORDE BARE JOBBEN VÅR: Det sier Kai Engstrøm og hans kollega Garner Jones i Bismarck-politiet. Briahna Lewis tok kontakt for å møte sine redningsmenn. FOTO: BISMARCK POLICE DEPARTMENT

Norske Kai (33) hyllet som helt etter kidnappingsdrama i USA

Kai Engstrøm jobber som politimann i North-Dakota. Denne uken ble han takket av en kvinne som mener hun er i live takket være ham og kollegaen hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi mener at vi bare gjorde jobben vår, men for henne er vi helter. Og det betyr noe. At hun mener at vi har gjort noe viktig, som betyr noe for henne, sier Kai Engstrøm (33) fra Sandefjord.

Han flyttet til USA som 20-åring for å gå på skole og ble der. Han giftet seg og har nå vært politi i Bismarck, i delstaten Nord-Dakota, i tre og et halvt år.

For noen dager siden fikk han en epost fra politisjefen. En kvinne hadde skrevet til politiets Facebook-side at hun gjerne ville takke de som reddet livet hennes for to år siden.

POLITI I USA: Kai Engstrøm har vært politi i Bismarck i tre og et halvt år. FOTO: BISMARCK POLICE DEPARTMENT
POLITI I USA: Kai Engstrøm har vært politi i Bismarck i tre og et halvt år. FOTO: BISMARCK POLICE DEPARTMENT

– Det er det jeg ønsker meg til jul. Jeg vil klemme dem og gjøre det jeg kan for dem, skrev Briahnna Lynne Lewis. 

Rop fra kjeller

– Jeg kjente ikke igjen navnet først, men husket hva som hadde skjedd da jeg leste rapporten fra den kvelden, sier Engstrøm til TV 2.

18. oktober 2013 kjørte han patrulje alene i Bismarck.

Ved 20.30-tiden fikk han beskjed om å dra til en enebolig der en person hadde hørt rop om hjelp fra kjelleren. Sammen med og kollegaen Garner Jones fant han Briahnna Lynne Lewis som fortalte at hun var blitt holdt fanget av eks-kjæresten i to måneder.

– Hun virket veldig redd. Hun fortalte at hun hadde blitt holdt fanget i kjelleren. Hun hadde blitt utsatt for grov vold og seksuelt misbruk. Han hadde forsøkt å kvele henne da hun ropte om hjelp, sier Engstrøm.

Eks-kjæresten forklarte at skadene hennes skyldtes at hun hadde falt ned trappen.

– Men vi hadde nok bevis til å arrestere ham på stedet. Vi kjørte henne til sykehuset. Hun hadde mindre skader, men vi tok henne med dit for en sjekk.

– Det var sannsynligvis den lykkeligste dagen i mitt liv, sier Lewis til den lokale tv-stasjonen KXNews.

Eks-kjæresten innrømmet senere de grusomme handlingene, og ble dømt for grov familievold og kidnapping.

Møttes igjen

Etter denne kvelden har han ikke tenkt på saken før han fikk e-posten av politisjefen to år senere. 

Denne uken møtte han og kollegaen Garner Jones igjen kvinnen som takker dem for at hun er i live. Engstrøm sier det ble et fint møte.

Hun fikk tårer i øynene da Engstrøm og Jones kom inn i rommet, og takket begge politimennene med varme klemmer, skriver Bismarck Tribune.

– Hun var veldig rørt over å se oss igjen. Hun var takknemlig og fortalte oss at hvis vi hadde kommet fem minutter senere, hadde hun vært død og sønnen hennes hadde vært uten mor, sier Engstrøm.

– Det var som å se heltene mine. Jeg synes nesten de skulle hatt kapper, sier Lewis som nå har giftet seg og fått et barn til.

– Det er fint å se at hun har kommet seg ut av den dårlige situasjonen hun var i, at hun har kommet ut av forholdet og kommet seg videre, sier han.

Selv ser han ikke på seg selv som en helt.

– Vi møtte opp og gjorde jobben vår, men det er fint å se at selv om vi bare ser på det som jobben vår, så kan det bety mye for folk.