RÅD: Moa tror Iver Fossum (19) har gjort et godt klubbvalg og at han vil lykkes i Hannover 96. Foto: Montasje/Stars & Friends/Scanpix
RÅD: Moa tror Iver Fossum (19) har gjort et godt klubbvalg og at han vil lykkes i Hannover 96. Foto: Montasje/Stars & Friends/Scanpix

Her er Moas Hannover-råd til Fossum

Dette venter Iver Fossum i Hannover 96.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ble Iver Fossum (19) klar for Bundesliga-klubben Hannover 96. Midtbanespillere har satt signaturen på en fire og et halvt års kontrakt med den tyske klubben.

Vålerenga-spissen Mohammed Abdellaoue kjenner klubben godt da han spilte i klubben mellom 2010 og 2013. Der spilte nordmannen 103 kamper for klubben og scoret 35 mål.

– Godt valg

Han tror Fossum har gjort et godt valg med å gå til klubben, selv om Hannover 96 befinner seg nest sist i ligaen.

– Det er en helt annen hverdag. Han kommer til en fantastisk bra klubb og et godt miljø. Han vil spille foran fulle tribuner hver eneste helg, og Hannover sin stadion tar over 50 000 tilskuere, sier Moa til TV 2.

– Nå kommer han riktignok inn der de er i en situasjon de må ta poeng. Jeg håper han får sjansen og tar vare på de mulighetene han får, fortsetter spissen.

Flere spillere som spilte med Moa spiller i klubben fortsatt

Ettersom Fossum signerte en langtidskontrakt med klubben er han overbevist om at 19-åringen vil bli satset på av klubben.

– Det er en helt annen konkurransesituasjon, men han drar jo fordi han har tro på spilletid. Nå har han etter det jeg har fått med meg signert en fire og ett halvt års kontrakt, så de kommer til å satse på ham og han kommer til riktig klubb, forklarer Moa.

– Det er bra konkurranse i laget og fortsatt er det flere spillere der som jeg spilte med som holder et høyt Bundesliga-nivå. Han må ta vare på de sjansene han får. Det blir uansett veldig spennende å følge med ham, fortsetter Moa.

Vålerenga-spilleren minner likevel om at presset i den tyske klubben er større og at han neppe får gå i fred rundt i byen om han lykkes.

– Hvis han spiller seg til fast plass på laget vil han komme til å merke det. Byen og fansen støtter veldig opp om spillerne, og selv om det nå har gått litt dårlig gir de en fantastisk støtte. Når jeg var i klubben var supporterne fantastiske mot meg og jeg har bare gode minner fra tiden min der.

Dette er Moas råd til Fossum

– Tror du han vil lykkes?

– Jeg tror det. Nå skal jeg ikke sammenligne Bundesligaen med Tippeligaen, men han gjort sakene sine bra her. Nå vil han få en helt annen hverdag med høyere konkurranse både på trening og i kamp. Det vil bli et større press og det vil gjøre ham til en bedre spiller. Nå er det flere tusen som følger med på treningene og 50 000 på kamper. Det er det du vil oppleve og det man har trent for, forklarer Moa.

Spissen har følgende råd til 19-åringen når han nå ankommer den nye klubben:

– Han må komme fort inn i garderobekulturen og lære seg språket. Det handler om å komme inn å bli en av guttene i garderoben. Det er viktig. Så må han bare spille ball og nyte at han om noen måneder spiller foran tusenvis av tilskuere.