Louis van Gaal med tirade mot pressen

Manchester Uniteds manager nektet å svare på spørsmål fra pressen og forlot pressekonferansen etter tiraden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spekulasjonene om Louis van Gaal og hvorvidt han får fortsette i Manchester United skjøt fart etter 1-2 tapet for Norwich i forrige helg. Presset på manageren er enormt før kampen mot Stoke andre juledag.

Lille julaften fikk nederlenderen støtte av kollega Arsene Wenger før han selv skulle holde pressekonferanse litt senere på dagen i forkant av kampen mot Stoke.

Se pressekonferansen øverst i saken!

– Ingen som føler at de bør unnskylde seg?

Da van Gaal fikk spørsmål om hva han synes om Wengers støtte, men Manchester Uniteds manager nektet å svare på noen spørsmål fra pressen. Istedenfor holdt han en liten preken for media på rundt fem minutter, før han forlot pressekonferansen. 

– Er det ingen i dette rommet som føler at de bør unnskylde seg? åpnet van Gaal pressekonferansen med.

– Ingen som har den følelsen? spør manageren videre mens han ser ut i rommet uten å få respons.

– Det er det jeg lurer på, forklarer van Gaal.

– Hva har vi gjort galt? spør en journalist.

Snakket på grunn av Premier League-regelen

– Jeg trodde jeg allerede var sparket. Det har jeg lest. At min kollega allerede var her. Hva tror du skjer med min kone, eller mine barn, eller mine barnebarn, eller fansen til Manchester United, eller mine venner. Hva tror du? fortsetter van Gaal mens han ser morsk ut i blikket.

– De har ringt meg. En del ganger. Også Arsene Wenger har sagt noe om det. Tror dere at jeg ønsker å snakke med media nå? forklarte manageren

– Jeg er her kun på grunn av Premier League-regelen. Jeg må snakke med dere, men jeg kan kun si at dere bruke mine ord i deres kontekst. 

– Det eneste jeg kan si er at jeg har prøvd å løfte selvtilliten til spillerne mine. Jeg har gjort alt denne uken. Holdt møter og evalueringsmøter med spillere og støtteapparat. Jeg har holdt en julelunsj. Jeg har holdt en tale og jeg føler en varme og støtte fra alle på Carrington, men jeg har ikke følt det i media, fortsatte van Gaal.

– Jeg kan forestille meg at dere kan skrive om det og at vi ikke er i en god posisjon, men for fire uker siden ledet vi Premier League. På fire uker kan vi være tilbake i den posisjonen.

Fikk telefon fra Sir Alex Ferguson

Når en journalist prøver å stille et spørsmål om at det har vært slike spekulasjoner i andre klubber van Gaal har trent svarer nederlenderen følgende:

– Jeg tror ikke du kan gjøre det, fordi du må holde deg til fakta. Når jeg får telefoner fra Sir Alex Ferguson, David Gill og Ed Woodward fordi dere skaper noe som ikke er bra. Noe som ikke er fakta. Nå må jeg svare på spørsmål. Det tror jeg ikke at jeg vil.

En journalist prøver å stille van Gaal et spørsmål, men blir avbrutt:

– Jeg sier dette: Jeg er fokusert på Stoke, jeg har hjulpet spillerne mine og ønsker dere en riktig god jul. Og kanskje et godt nyttår når jeg ser dere og nyt vinen bak der. Farvel, sa van Gaal før han forlot pressekonferansen.