Tina-saken: Håper ny DNA-analyse kan avsløre gjerningspersonen

Tre og en halv måned etter at fire personer ble pågrepet og siktet for drapet på Tina Jørgensen, har politiet fortsatt ingen tekniske bevis som knytter de fire til drapet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiets teknikere sikret spor ved kummen der 20 år gamle Tina Jørgensen ble funnet drept for 15 år siden. DNA-analysene den gang ga aldri noen svar.

I september ble fire personer pågrepet og siktet i den 15 år gamle drapssaken.

Men etter tre og en halv måned med etterforskning står politiet fortsatt uten tekniske bevis som knytter noen av de siktede til drapshandlingen.

Ny DNA-analyse

Prøvene fra funnstedet og fra det antatte åstedet er tatt vare på. 

Nå har politiet sendt flere av disse prøvene til ny DNA-analyse. Blant disse er også prøver som tidligere aldri har blitt analysert.

– Bakgrunnen for at vi gjør dette er at vi håper vi kan finne spor fra gjerningspersonen på noe av dette materialet som kan være med å belyse hvem som har gjort det, sier etterforskningsleder i Rogaland politidistrikt, Bjørn Kåre Dahl, til TV 2.

Støtter nye undersøkelser

Odd Rune Torstrup forsvarer 36-åringen som først ble pågrepet i saken. I avhør har han pekt ut en av de andre siktede som drapsmann.

– Jeg vet at teknologien er mye bedre i dag enn den var for 15 år siden, slik at jeg har et berettiget håp om at en her kanskje kan få et gjennombrudd i saken, sier Odd Rune Torstrup til TV 2.

Også forsvareren til 36-åringen som var den tredje som ble pågrepet i saken, støtter nye DNA-undersøkelser.

– Jeg støtter at politiet gjør det som er i deres makt for å oppklare denne saken. Mitt ønske i tillegg er at de jobber så raskt som overhodet mulig. Det er en meget stor belastning å ha en slik siktelse over seg, sier forvarer Thomas Randby til TV 2.

Løslatt

Alle de fire siktede nekter straffskyld og er løslatt.

Ti etterforskere i Rogaland politidistrikt jobber fortsatt med saken. En avgjørelse på om det skal tas ut tiltale eller om siktelsene frafalles, kommer tidligst i januar.

I 2001 ble Tinas kjæreste pågrepet og siktet for drapet, men siktelsen frafalt siden. Hans advokat har tidligere uttalt at mannen ikke har noen relasjon til sporet politiet nå følger