Mann (24) pågrepet etter å ha kjøpt klokker for 381.000 kroner med falskt kort

Flere personer har blitt pågrepet for lignende svindelforsøk i desember. Politiet i Oslo advarer mot klokkeliga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Mannen som er pågrepet ble torsdag varetektsfengslet i fire uker.

Mannen, som er britisk statsborger, ble pågrepet onsdag ettermiddag i Oslo sentrum.

– Han hadde betalt for to klokker med et kort som betjeningen fattet mistanke til. Vi ble varslet og pågrep ham etter kort tid, forteller politioverbetjent Roar Kvassheim som leder Vinningsgruppen ved Sentrum politistasjon i Oslo, til TV 2.

Mannen hadde da forlatt butikken, men en vekter fulgte etter ham og kunne fortelle politiet hvor mannen var. Han hadde både klokkene og det falske kortet på seg da han ble pågrepet.

Lik fremgangsmåte

Politiet setter hendelsen i forbindelse med flere lignende saker de siste ukene.

Fem personer sitter i varetekt i Oslo etter tre forsøk på å kjøpe dyre klokker med falske kort. Onsdag valgte politiet derfor å gå ut i VG og advare mot det de kaller en klokkeliga og ba urmakere være på vakt.

– Fremgangsmåten er lik. Alle har kommet med fly fra London samme morgen, med retur om kvelden. De har brukt kort som ser ut som American Express-kort. Dataene på kortet er kopiert fra reelle kort, sier Kvassheim.

Unge jenter pågrepet

Tirsdag ble to jenter på 17 og 18 år pågrepet. De to, som er italienske statsborgere, ble fremstilt for varetektsfengsling onsdag.

19. desember ble en kvinne og en mann, begge 20 år og britiske statsborgere, pågrepet i Oslo. De sitter i varetekt. Det gjør også en 46 år gammel britisk statsborger som ble pågrepet 10. desember.

– Alle er siktet for bedrageri, sier Kvassheim.