KOMETER: Riyad Mahrez og Jamie Vardy har herjet for ligaleder Leicester denne sesongen, men møter tøff motstand i romjulsprogrammet. FOTO: MIKE EGERTON /
KOMETER: Riyad Mahrez og Jamie Vardy har herjet for ligaleder Leicester denne sesongen, men møter tøff motstand i romjulsprogrammet. FOTO: MIKE EGERTON /

Leicester med knalltøft romjulsprogram:
– Jeg tror de fremdeles er ligaleder over nyttår

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller ser frem mot Boxing Day.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Boxing Day er fotballens høytid i England. Etter presangene er åpnet og julematen fordøyd strømmer engelske fotballfans til stadionene i hopetall for å se sine favorittlag i aksjon.

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller gleder seg til sin første Boxing Day hvor det for ham selv handler om mer enn bare å se kampene fra sofakroken.

– Det blir heftig. Man er jo menneske, så man må få med seg både jul og fotball i ett. Det blir noen intense dager. Det er jo ingenting som er så kjedelig som å kjede seg. Det blir mye å fordøye, men det er bare til å lene seg tilbake og kose seg. For første gang i mitt liv skal jeg følge med på Boxing Day som journalist og ekspert, så det blir ekstra spesielt, sier Stamsø Møller.

Kan Leicester fortsette supersesongen?

Ligaleder Leicester har overrasket og imponert en hel fotballverden, men møter tøff motstand når Claudio Ranieris menn gjester Jürgen Klopps Liverpool på Anfield.

– Av alle kampene så stikker Liverpools hjemmekamp mot serieleder Leicester seg naturligvis ut. De to lagene har vært kroneksempler på hva denne sesongen dreier seg om. Det ene laget spiller fotball og har ikke fått det til, mens den andre klubben ikke bryr seg om estetikken og bare kjører på.

– Det Leicester driver med er helt enestående. Liverpool sliter med å finne ut hvordan de skal spille fotball og ser til tider ut som et stort spørsmålstegn. Leicester bare spiller på instinkt. Dette er en kamp som kan gå hvor som helst. Liverpool er best når man kanskje ikke forventer noe av dem. 

Stamsø Møller er over seg av begeistring for det Leicester har levert hittil denne sesongen, og er spent på å se hva ligalederen kan få ut av det sitt tøffe romjulsprogram.

– Leicester er en gave som bare fortsetter å gi. Vi kan ikke snakke om mirakler lenger denne sesongen, vi må bare forvente det uventede. Det er Leicester et symbol på. Jeg synes Claudio Ranieri sa det veldig fint selv. Den engelske mentaliteten blandet med hans filosofi og ro blir en helt sinnssyk klaff. Så får vi se hvor lenge det varer. De har et knalltøft kampprogram. Nå møter de først Liverpool borte, og så Manchester City hjemme, men jeg tror likevel de fremdeles er ligaleder når vi skriver 2016.

Håper stjernene blir i Leicester

Med fantastiske prestasjoner fra blant annet poengkongene Jamie Vardy og Riyad Mahrez banker selvsagt storklubbene også på døren, men TV 2-eksperten har tro på at de blå fra King Power Stadium får beholde sine nøkkelspillere.

– Kampene mot Liverpool og City er også de to siste før januarvinduet åpner. Det er bare idiotisk å tro at ikke Leicester får henvendelser på flere av spillerne sine. De har ligaens beste spiss i James Vardy, ligaens beste spiller i Riyad Mahrez og ligaens beste midtbanespiller i N'Golo Kanté.

– Men om de får seg en seier eller to i romjulen får kanskje de spillerne enda mer lyst å være med videre. Det er skikkelig kult ut å spille på det laget der, sier Stamsø Møller.