JULEINSPIRERT: Denne meldingen la politiet på Sunnmøre ut natt til lille julaften. FOTO: TWITTER
JULEINSPIRERT: Denne meldingen la politiet på Sunnmøre ut natt til lille julaften. FOTO: TWITTER

Tre vise politimenn sendte mannen i krybben hjem ...

Inspirert av juleevangeliet twitret politiet på Sunnmøre om nattens hendelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fyll og hendelser med overstadig beruselse skjer i hopetall i de ulike politidistriktene. Som oftest er det bare de mest alvorlige hendelsene som politiet twitrer om.

Men natt til onsdag la politiet på Sunnmøre ut en melding om en mindre alvorlig fyllhendelse, men som til gjengjeld har fått stor oppmerksomhet. 

– Ålesund sentrum. Beruset ung mann funnet sovende i en krybbe av strøsand. Tre vise politimenn sendte han med drosje hjem.

Politimannen som skrev meldingen er gått fra jobb når TV 2 ringer, men kollega Ole Bjørn Harang forteller: 

– Denne type meldinger hagler inn hele tiden. Her var det snakk om en godt beruset person som ble funnet sovende i en grå kasse i sentrum. Det er jo tross alt jul, så vi hjalp ham inn i en drosje som var snill nok til å ville kjøre ham hjem.

Harang, som i dag har sin siste arbeidsdag i politiet etter 35 år i yrket, forteller at informasjon er viktig, men at Twitter kan være en utfordrende arena å bruke.

Han humret selv da han leste meldingen kollegaen hadde skrevet, men er likevel opptatt av at politiet må være forsiktig med bruken av humor. 

– Vi må ha evnen til å skille. Noen ganger er hendelsene bare humoristiske og positive, men det finnes også tragiske omstendigheter rundt hendelser som man på ingen måte skal gjøre humor ut av, sier Harang.