«MÆTT FJØS»: Det kokte under Storhamars finaleserie mot Stavanger Oilers i fjor. Nå skal seks busser med hamarsinger fraktes til romjulskampen mot Manglerud Star. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
«MÆTT FJØS»: Det kokte under Storhamars finaleserie mot Stavanger Oilers i fjor. Nå skal seks busser med hamarsinger fraktes til romjulskampen mot Manglerud Star. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

<span data-lab-font-icon="icon-bullet" class="lab-font-icon icon-bullet" id="ext-gen3138"> </span>Jordal utsolgt 14 dager før toppkampen

Romjulsfeber i Hockey-Norge

– Det begynner å nærme seg fotballens 16. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Romjulsrunden i Get-ligaen ser ut til å vekke enorm interesse - i alle fall om man går utifra storklubbene Vålerenga og Storhamar.

Slik ser du Vålerenga - Stavanger Oilers og resten av Get-liga-kampene i romjulen!

For mens Vålerengas oppgjør mot Stavanger Oilers har vært utsolgt i lang tid, forventes det et busslass av Storhamar-supportere til Manglerud i forkant av runden som spilles 28. desember.

– Aldri opplevd noe lignende

Vålerengas avtroppende klubbdirektør Jan Tore Kjær har aldri opplevd større interesse for romjulskampene.

– Samtlige sitteplasser var revet bort allerede for 14 dager siden. Jeg kan ikke huske å ha opplevd noe lignende gjennom mine 18 år i klubben, sier Kjær til TV 2.

– Hva tror du skyldes den enorme interessen? Sportslig sett har det jo ikke gått veldig bra med VIF?

– Det er nok en kombinasjon av at det er erkerivalen som kommer på besøk og at det er romjul og mange har ferie. Da forventer de en hockeyfest.

Kjær tror de lett kunne solgt langt flere billetter om kapasiteten hadde vært større.

– Vi kunne nok solgt flere tusen ekstra sitteplasser om vi hadde hatt den nye hallen nå. Ståplassene er ikke like populære, men selv om det gjenstår noen få hundre av de så er jeg sikker på at de også ryker. 

– Har dere gjort noe spesielt for å trekke folk? Markedsføringstiltak?

– Av det jeg kjenner til, har det ikke blitt gjort noe spesielt. Interessen er der bare. Det er veldig gledelig, sier Kjær.

Kjærs siste hjemmekamp

Kampen mot Stavanger Oilers blir Kjærs siste som klubbdirektør, og mange mener at noe av den store interessen handler om nettopp dette.

– Jeg har fått utrolig mange henvendelser på sosiale medier. Det har vært stor oppmerksomhet rundt dette. Likevel må andre si noe om at dette er grunnen til pågangen.

46-åringen innrømmer at det føles rart å forlate klubben etter 18 år.

– Det er litt blanda følelser. Det blir vemodig, men samtidig gleder jeg meg til å begynne på noe noe nytt. Det er jo likevel ikke sånn at jeg skal flytte til et annet land, og jeg kommer fortsatt til å gå på Jordal som andre supportere. 

– VIF kommer alltid til å ligge nær hjertet mitt og være en stor del av livet mitt. Jeg håper det blir en fin avslutning, noe publikumsinteressen absolutt legger et grunnlag for, avslutter Kjær.

Fylte seks supporterbusser på tre dager

Det er ikke bare i Vålerenga det koker. På Hamar skal det kjøres hele seks busser med supportere til bortekampen mot Manglerud Star.

Stian Bekkelund, leder av Storhamar Supporterunion, har heller aldri opplevd noe lignende.

– Fotballsupportere vil nok ikke rynke så mye på nesen, men i hockeysammenheng er dette unikt. Romjulsrunden begynner å få samme status som 16.mai-runden i Tippeligaen, sier Bekkelund til TV 2.

– Hvordan har dere klart å få i stand dette?

– Når vi satte i gang prosjektet, fikk vi med oss noen sponsorer på laget. Dette gjorde at vi kunne tilby bussbilletter for henholdsvis 20 og 50 kroner for voksne og barn.

– Da vi la ut billettene for salg, eksploderte det. Vi fylte alle seks bussene på drøyt tre dager, sier Bekkelund.

– Et lite antiklimaks

I fjor hadde Storhamar romjulskamper mot lokalrivalene Vålerenga og Lillehammer. I hjemmekampen mot VIF var det over 7000 tilskuere på Hamar OL Amfi.

Skuffelsen var derfor stor da laget i år ble satt opp med kamper mot Manglerud Star og Kongsvinger. Da måtte noe gjøres.

– Vi hadde jo ekstrem pågang i fjor mot to av våre argeste rivaler. Det var derfor et lite antiklimaks da vi fikk to bunnlag i år, som vi ikke har det tetteste forholdet til, sier Bekkelund.

Administrasjonsleder i Storhamar, Maren Lerfald-Hagen Stensby, fryder seg over tiltaket.

– Det er jo helt fenomenalt det som har blitt stelt i stand. Vi fikk ikke like gode romjulskamper som i fjor, og da er det skikkelig gøy å se at interessen fortsatt er stor. Dette viser bare at Storhamar-fansen stiller opp, uansett motstander, sier Stensby til TV 2.

Hockeyfeberen tilbake på Hamar

Etter en litt tyngre periode har hockeyinteressen virkelig vokst opp igjen på Hamar. Det mener Bekkelund ikke er tilfeldig.

– Når Alexandr Smirnov kom tilbake for å lede klubben, skjedde det noe. Interessen steg, og vi hentet inn nye og bedre spillere.

I årets Champions Hockey League (CHL) markerte laget seg sterkt ved å gå helt til åttedelsfinalen, hvor de måtte gi tapt mot den finske storklubben TPS Turku.

– Vi gjorde åtte knallsterke kamper i CHL. Da forstod virkelig folk hvor bra denne klubben er.

I serien har det imidlertid gått langt under forventning. I øyeblikket ligger Storhamar på sjetteplass, seks poeng bak Vålerenga og hele 19 poeng bak serieleder Stavanger Oilers.

Vi har spilt mye bra hockey i serien også, men har som regel ikke fått uttelling. Jeg både tror og håper at romjulsfesten blir vendepunktet, avslutter Bekkelund.