BØNN: Fredagsbønnen ved Islamic Cultural Centre sin  moské i Tøyenbekken.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BØNN: Fredagsbønnen ved Islamic Cultural Centre sin moské i Tøyenbekken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

I år er det ikke bare Jesus som har bursdag på julaften ...

Det er ikke bare Jesus som fyller år på julaften. I år faller fødselsdagen til profeten Mohammed på samme dag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Profeten Mohammeds fødselsdag kalles Milad-un-nabi. Siden den islamske kalenderen følger månens kretsløp, forskyves denne dagen for hvert år. Men i morgen faller den på samme dag som Jesus fødsel. I den forbindelse har 16 ambassadører fra muslimske land gått sammen om sende en julehilsen til det norske folk.

– Det er snart fødselsdagen til våre profeter Jesus og Muhammed (Gud velsigne dem). I denne anledning vil vi, ambassadørene i Norge som representerer medlemsstatene i Organisasjonen for islamsk samarbeid (OIS), bringe det norske folk våre varmeste og hjerteligste lykkeønskninger, skriver ambassadørene.

De muslimske ambassadørene oppfordrer alle til å tenne et lys for fred.

– Terrorister tar ikke hensyn til universelle verdier som menneskeverd og menneskerettigheter. Stikk i strid med de guddommelige sendebudenes lære om fred bruker de religionen som et verktøy til å fremme sin egensindige agenda for splid og disharmoni ved å gripe til vold og ekstremisme. Deres handlinger er helt uforenlige med enhver religion og levemåte, står det i brevet fra de muslimske ambassadørene.