Denne bilen er det bare én av i Norge

Her har noen vært utålmodig.

Markedet for små SUV-er, eller crossovere om du vil, har økt kraftig de siste årene. En rekke nye modeller har kommet til. Og disse bilene spiser stadig større markedsandeler.

Ford har sittet litt på gjerdet her hjemme og har ventet med å lansere kompakte Ecosport. Den har vært til salgs i flere andre europeiske markeder i noen år allerede. Etter det Broom kjenner til, går det mot lansering på nyåret.

Observant leser

Men noen har ikke hatt tålmodighet til å vente på det. Nå har nemlig Ford-forhandler AutoForum i Førde hentet hjem et eksemplar fra Tyskland, som dermed er Norges første og så langt sannsynligvis eneste Ecosport!

Den meget observante Broom-leseren Erik fra Oslo har tipset oss om bilen, som annonseres som Fiesta Ecosport. Det skyldes nok mest av alt at rubrikktjenesten finn.no ikke har noen egen kategori for Ecosport – ennå. 

Storebror Kuga er en bra bil, men ingen salgssuksess

Mange elementer fra Ecosport-interiøret er kjent fra øvrige Ford-modeller.
Mange elementer fra Ecosport-interiøret er kjent fra øvrige Ford-modeller.

Klikk her for å se annonsen for bilen

Produsert i India

Ecosport måler 4,2 meter og er bygget på samme plattform som småbilen Fiesta. Men den er mer høyreist, og byr på både mer plass og høyere sittestilling.

Bilen er produsert i India, og særlig før en nylig facelift fikk Ford endel kritikk for flere billig-løsninger, blant annet i interiøret. Nå skal dette ha blitt oppgradert til høyere standard.

Det sølvfargede eksemplaret som har funnet veien til Førde har rullet 1.200 kilometer og er i praksis nybil.

Så billig kan du få BMW med 4x4

Høyt priset

Under panseret finner vi Fords velkjente 1-liters bensinmotor, her med 125 hestekrefter. Det er manuell girkasse og "bare" forhjulstrekk, noen offroader er dette altså ikke.

I og med at dette eksemplarer er nysolgt i Tyskland, har det ikke samme femårs garanti som biler som er nye i Norge. I følge annonsen selges den med det som er igjen av toårs nybilgaranti.

Prisforlangende ligger på 329.000 kroner. I forhold til flere av konkurrentene fremstår det som temmelig høyt. Til den prisen kan du for eksempel få en fullutstyrt Mazda CX-3 med 150 hestekrefter og 4x4, eller en Opel Mokka med 1,6-liters dieselmotor og firehjulstrekk.

Men da kan du altså ikke smykke deg med å være eier av en bil som det så langt bare er én av i Norge! 

Klikk her for å lese mer om Ecosport

En ny kompakt crossover har rullet inn til Norge, dette er Ford Ecosport.
En ny kompakt crossover har rullet inn til Norge, dette er Ford Ecosport.

Ford har stor SUV på gang også, les mer om Edge her: