– Mourinho er ikke rett mann for Manchester United

Jamie Carragher tror ikke José Mourinho passer som United-manager.  

Den tidligere Liverpool-legenden Jamie Carragher jobber som fotballekspert for SkySports. I programmet «Monday Night Football» snakket han og Arsenal-legenden Thierry Henry om ryktene om at José Mourinho kan ta over som manager for Manchester United.  

Louis van Gaal har fått kniven på strupen etter dårlige prestasjoner den siste tiden, med 1-2-tapet hjemme for Norwich som siste i rekken. Ryktene vil ha det til at den nylig sparkede Chelsea-manageren Mourinho kan overta på Old Trafford. Noe Carragher mener nødvendigvis ikke er den beste løsningen for United. Mye på grunn av hans spillestil og manglende evne til å få frem unge talenter.  

– Er José perfekt for United? Jeg vil si nei. United har, i løpet av de 50-60 siste årene, vært en klubb som vinner trofeer. Mourinho fyller så absolutt de kriteriene der. Men å få frem unge spillere? Nei. Spille spennende fotball og gå for å vinne hver eneste kamp? Han fyller så absolutt ikke det kriteriet der heller, sier Carragher.  

Carragher mener at United-styret, ved å velge Mourinho, går bort fra noen av prinsippene som har gjort klubben til det den har vært de siste 50-60-årene.  

– De ser på Pep Guardiola som kanskje forsvinner til City og tenker: «Nå henger vi etter her». Derfor glemmer de noen av prinsippene og blir kun desperate etter å vinne titler i stedet, sier han videre.  

Henry: – Kan være perfekt
Henry er enig i at  ryktene om Guardiola til City fører til at United kommer til å bekymre seg for hva som skjer hos naboen. Han tror likevel at Mourinho kommer til å passe United bra.

– Jeg tror Jamie har et poeng. De er redde for hva som skjer i den andre delen av byen. Dersom City får Pep, tror jeg United føler at de er nødt til å få tak i noen store navn.  Mourinho kan passe dem perfekt. I den spede begynnelse med Chelsea, hvor han hadde Arjen Robben, Damien Duff og  Eidur Gudjohnsen i midten og Didier Drogba som kom inn like etter. Da var de et godt lag fremover på banen. De var litt spennende. Og han vant ligaen med Real Madrid i Spania. Da scoret de flere mål en Peps Barcelona, sier Henry.  

– Må finne ut hvilken retning de skal gå
Tidligere Leeds-manager Uwe Rösler sa i TV 2s Premier League-studio i helgen at  United nå uansett står ved et strategisk veiskille.  

– Nå er det opp til styret å avgjøre hva de gjør. Skal de gi van Gaal en ny mulighet i januar til å bruke penger? Vil de gi Ryan Giggs ansvaret ut sesongen og klare seg med det de har av spillere? Eller setter de noen andre til å forvalte det allerede nå med en permanent ansettelse nå som Mourinho er ledig?

– Dette er ikke en avgjørelse om hva som skje skje en måned frem i tid. Det handler om hvilken retning klubben skal gå, slo Rösler fast.