På dette fortauet kjørte Lakeisha Holloway (24) og drepte en kvinne og skadet 35 andre. Foto: Las Vegas Metropolitan Police Department via AP
På dette fortauet kjørte Lakeisha Holloway (24) og drepte en kvinne og skadet 35 andre. Foto: Las Vegas Metropolitan Police Department via AP

Kvinnen som braste inn i folkemengden i Las Vegas følte seg jaget og trakassert

Den hjemløse kvinnen har forklart at hun følte seg stresset da sikkerhetsvakter jaget henne og datteren fra en parkeringsplass hvor de forsøkte å sove.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 24 år gamle kvinnen, som er pågrepet for å ha brast inn i menneskemengden med bil, har den siste uken oppholdt seg i Las Vegas. Sammen med sin tre år gamle datter har hun overnattet i bilen på ulike parkeringsplasser i byen. 

Politiet vil foreløpig ikke si noe om motivet for ugjerningen, men etter de første avhørene kommer det fram at kvinnen følte seg stresset og jaget. Kvinnen og datteren ble ifølge nyhetsbyrået AP flere ganger jaget bort fra steder hvor de hadde parkert for å sove.

Ble forsøkt stanset

Ifølge forklaringen ønsket hun ikke å være på Las Vegas Strip, stedet hvor ugjerningen skjedde. Hun har ikke forklart hvorfor hun kjørte inn menneskemengden, like i nærheten av hvor Miss Universe-finalen ble arrangert. 

En kvinne (32) mistet livet, og 35 personer ble fraktet til sykehus. Tre av dem behandles for alvorlige hodeskader.

Folk hamret på bilens vindu i et forsøk på å stanse henne. To ganger var bilen inne på fortauet, den ene gangen kjørte hun 60 meter.

– Virket ikke veldig bekymret

Etter hendelsen parkerte hun bilen ved et kasino noen kvartaler unna. Hun fortalte en parkeringsvakt at hun hadde kjørt på noen, og ba om hjelp til å ringe etter ambulanse. Datteren i baksetet var ikke skadd. 

Sherrif i Clark County Joe Lombardo (til venstre ) og statsadvokat Steve Woltson. Foto: David Becker/AP
Sherrif i Clark County Joe Lombardo (til venstre ) og statsadvokat Steve Woltson. Foto: David Becker/AP

Ifølge politiet var kvinnen rolig da hun ble pågrepet. Hun gjorde ingen motstand, og forklarte sammenhengende hva som hadde skjedd. Politiet vil ikke gå inn på detaljer i forklaringen. 

– Det virket ikke som hun var veldig bekymret for det hun hadde gjort. Det er den beste måten jeg kan forklare det på, sier sheriff i Clark County Joe Lombardo. 

24-åringen var blakk og politiet tror hun var i Las Vegas for å lete etter barnets far

Det er ingen bevis for at kvinnen var alkoholpåvirket, men hun kan ha vært påvirket av andre rusmidler. Hun vil ifølge politiet bli tiltalt for drap, i tillegg til en rekke andre punkter.