SPARKEN: Frank Løke fikk sparken i Drammen etter en fylleepisode på klubbens julebord. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SPARKEN: Frank Løke fikk sparken i Drammen etter en fylleepisode på klubbens julebord. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Løke fikk sparken i Drammen etter fylleepisode

Det bekrefter klubben til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drammen har onsdag avskjediget Frank Løke etter en fylleepisode på klubbens julebord i helgen. Etter julebordet skal håndballspilleren ha blitt hentet av politiet og ble kjørt hjem fordi han var overstadig beruset og utagerende. 

Styreleder i Drammen Svein Tore Moe bekrefter til TV 2 at Løke har fått sparken. Ifølge Drammens Tidene ble avgjørelsen tatt på et styremøte onsdag kveld.

– Frank Løke er i dag avskjediget fra Drammen Håndballklubb. Han har etter loven krav på forhandlinger innen to uker fra i dag og klubben avventer en eventuell henvendelse om dette, opplyser Moe til TV 2.

Moe ønsker ikke på nåværende tidspunkt å si noe om hvorfor Løke er blitt avskjediget.

Etter det TV 2 kjenner til skal Drammen-herrene ha møtt Glassverkets damelag på et utested i etterkant av at de to lagene skal ha avholdt sine respektive julebord. Det var NRK som først omtalte saken mandag, men navnga ikke spilleren.

Hverken Frank Løke eller sportssjef i Drammen Frode Scheie har besvart TV 2s henvendelser onsdag kveld.

Sprang maraton under falskt navn
Det er ikke første gang Frank Løke kommer i fokus som følge av utenomsportslige faktorer. I september sprang 35-åringen maraton under en annen manns navn bare fire dager før Drammens cupkamp mot Viking.

Løke stod over cupkampen angivelig på grunn av at han ikke var i kampform og hadde slitt med både ryggen og ene hoften i tiden før kampen.

– Man kan spekulere i om det var lurt å løpe maraton, det har jeg ingen problemer med, men jeg holder meg i form gjennom å trene alternativt, sa Løke til TV 2.

Sendt hjem fra håndball-VM
I 2011 ble Frank Løke sendt hjem fra håndball-VM og utestengt fra landslaget da han ifølge den norske landslagsledelsen hadde brutt lagets alkoholregler.

– Det har vært flere episoder, men de kan jeg ikke nevne, sa daværende landslagstrener Robert Hedin til TV 2 Sporten den gang.

Løke på sin side mente det hele var latterlig.

– Jeg satt på samme bord som Robert Hedin under middagen. Han kunne bare sagt ifra om han mente jeg hadde drukket for mye alkohol, sa strekspilleren.

Signerte for to ulike klubber
I 2009 ila Det europeiske håndballforbundet Løke en bot pålydende 10.000 euro og en suspensjon på ni måneder for å ha skrevet kontrakt med to klubber (Skjern og RK Zagreb).

I 2007 var Løke én av fire landslagsspillere som kjøpte i alt fire brett med øl fra en makedonsk lastebilsjåfør på vei hjem fra den åpne skandinaviske mesterskapet i håndball.