TRAGISK: Husene i Nybyen i Longyearbyen er evakuert etter at det gikk et stort snøras. Det er fare for nye ras fra fjellet i bakgrunnen som heter Sukkertoppen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
TRAGISK: Husene i Nybyen i Longyearbyen er evakuert etter at det gikk et stort snøras. Det er fare for nye ras fra fjellet i bakgrunnen som heter Sukkertoppen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Nikoline (2) døde etter snøskredet på Svalbard

«En uendelig, bunnløs sorg som ikke kan beskrives. Uvirkelig», skriver faren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To år gamle Nikoline Røkenes døde søndag på sykehuset i Tromsø etter snøskredet i Longyearbyen på Svalbard. Jenta ble berget ut av et hus sammen med søsteren sin Pernille (3), som kom fra ulykken med livet i behold.

Det melder Svalbardposten mandag ettermiddag.

Deler sorgen

Faren til jenta, Kim Rune Røkenes, har selv lagt ut en uttalelse fra familien på nettsidene til Longyearbyen lokalstyre. I teksten forteller foreldrene om den vonde opplevelsen og den bunnløse sorgen:

«Man lever i et mareritt man aldri våkner fra, og det som har skjedd er ubegripelig. Fatter det ikke. Pernille og Nikoline kom bort fra oss etter skredet, og gravingen startet med en gang.

Husker vagt at jeg så hundrevis av frivillige som ville hjelpe ved rasstedet, og de som sto på der oppe er noen fantastiske sterke hverdagshelter som vi aldri får takket nok. Mirakler skjedde, og etter to timer ble ungene våre funnet og fraktet til Lyr sykehus og videre til Tromsø.

Svært nedkjølte kjempet de for sine liv, sammen med hverandre på samme rom. Pernille ble en stor glede i sjokket da det var klart at hun ville bli fin igjen, og Nikoline en uendelig, bunnløs sorg som ikke kan beskrives. Uvirkelig.

Det var fantastisk innsats av alle som var til stede på sykehuset i Longyearbyen, de gjorde alt de kunne pluss enda litt til. Samme i Tromsø - gav aldri opp og håpet til det siste. Det var de beste av de beste som hjalp.

Vi har fått masse hjelp og støtte fra venner og familie, Svalbardfamilie og sykehuspersonell – nå er det bare en helt jævlig vei videre, men Pernille er fokuset.»

(NTB/TV 2)