Beitostølen  20151113.
Sesongåpning 15 km herrer på Beitostølen. Emil Iversen etter 15 km
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Beitostølen 20151113. Sesongåpning 15 km herrer på Beitostølen. Emil Iversen etter 15 km Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Iversen debuterer i Tour de Ski: – Er ikke med for å være listefyll

Emil Iversen og Kari Øyre Slind er debutanter i  Tour de Ski.  

Norges Skiforbund offentliggjorde mandag troppen til Tour de Ski. Totalt skal 17 norske langrennsutøvere i aksjon i Touren, som starter i Lenzerheide i Sveits første nyttårsdag.

– Vi har tatt ut 17 utøvere og har vel aldri hatt flere som kan ta topplasseringer sammenlagt. Samtidig har vi også fokus på at de som har en vinnersjanse i de forskjellige World Cupene. Dette har gjort sitt til at det har vært et krevende uttak. Der flere gode utøvere ikke har fått plass på laget, skriver skiforbundet på sine nettsider.  

Iversen: – En drøm som går i oppfyllelse 
Emil Iversen og Kari Øyre Slind er debutantene i Tour-laget. 

– Det en drøm som går i oppfyllelse, sier Iversen til TV 2 om uttaket. 

24-åringen gikk søndag inn til en ellevteplass på 15 kilometer klassisk i Toblach. 

– Jeg fikk noen indikasjoner etter rennet i går på at jeg var tatt ut, så det var deilig å se navnet sitt på listen i dag. Nå er det bare å plukke seg ut noen renn og gjøre det best mulig, sier han videre.  

– Ikke med for å være listefyll
Iversen har ambisjoner om å gjøre det bra i Touren - og da helst i de klassiske fellesstartene.  

– Jeg er ikke med bare for å være listefyll. Jeg har en sjuendeplass fra duathlon på Lillehammer som jeg håper å forbedre, sier han.  

– Hvordan skal du forberede deg til Touren?

– Jeg har gått mange skirenn nå, så jeg må først og fremst hjem å lade opp, spise litt god mat og åpne noen presanger. Jeg vet ikke helt når jeg reiser. Jeg er litt urutinert på dette, så jeg må ta noen telefoner og forhøre meg litt, ler han. 

Her er troppen:  

Menn: Martin Johnsrud Sundby (Røa), Petter Northug (Strindheim), Niklas Dyrhaug (Tydal), Didrik Tønseth (Byåsen), Anders Gløersen (Rustad), Finn Hågen Krogh (Tverrelvdal), Hans Christer Holund (Lyn), Sjur Røthe (Voss), Emil Iversen (Varden), Sondre Turvoll Fossli (Hokksund)

Kvinner:  
Maiken C Falla (Gjerdrum), Therese Johaug (Nansen IL),  Heidi Weng (IL BUL), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik Skiklubb), Astrid U Jacobsen (Heming IL), Kari Øyre Slind (Oppdal IL), Ragnhild Haga (Åsen IL)