Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er hva jeg kaller fyrverkeri!

Jonas Lien Svarstad (23) og de andre studentene i Fotoklubben har akkurat sett og hørt det siste smellet fra et av batteriene i årets fyrverkeritest, og eksplosjonene gjør at vår gjeng nærmest fråder av begeistring.

– Du fikk et stort smil av hele opplevelsen!

LYSSHOW: Studentenes fotoklubb lar seg begeistre av lysshowet som utspiller seg når TV 2 Hjelper deg tester fyrverkeri. FOTO: TV 2 Hjelper deg / TV 2
LYSSHOW: Studentenes fotoklubb lar seg begeistre av lysshowet som utspiller seg når TV 2 Hjelper deg tester fyrverkeri. FOTO: TV 2 Hjelper deg / TV 2

Lysshow

Fotoklubben er lidenskapelig opptatt av det visuelle. Nettopp derfor ba vi dem om hjelp da vi skulle teste hvilket effektbatteri som gir deg aller mest smell for pengene.

Vi fyrte opp til sammen tolv effektbatterier i to forskjellige prisklasser, opp til 600 kroner og opp til 1500 kroner. Vårt testpanel ble bedt om å legge spesielt merke til batterienes varighet, oppbygning og finale, men fyrverkeriets totalinntrykk veide likevel aller tyngst i vurderingen.

Panelet gjorde grundige vurderinger av alle batteriene.

Høyt nivå

Det var generelt bra score for samtlige batterier i testen, men enkelte får vårt testpanel til å brøle ekstra høyt. De som pekte seg blant de dyreste batteriene var El Ninjo som fikk full score i alle kategorier.

– Her får du klart mer bang for buck, mener Ole Henrik Bach (23).

TERNINGKAST 6: Sledgehammer sto for testens beste finale, ifølge testpanelet. Pris: 999 kroner. FOTO: TV 2 Hjelper deg / TV 2
TERNINGKAST 6: Sledgehammer sto for testens beste finale, ifølge testpanelet. Pris: 999 kroner. FOTO: TV 2 Hjelper deg / TV 2

Hakk i hæl fulgte Sledgehammer, som nærmest slo lufta ut av lungene på panelet med et (unnskyld) fyrverkeri av en finale.

– Det var nok kveldens beste finale. Det må jeg si. Den får det største smilt jeg har lagd i dag, fortelle Thomas Rokke (23).

Råsterk finish

Sledgehammer hadde testens beste finale.

I den dyre kategorien scoret også Gold Digger og Nitro høyt på de fleste kriteriene, mens Cocktail og Boost gjør det aller skarpest i kategorien for batterier opp til 600 kroner. Der gjorde også Extreme Madness et godt inntrykk, og landet på en sterk firer.

 

RESULTAT - KLASSE OPP TIL 1500 KRONER

El Ninjo – 1300,- Importør: Engelsrud, Terningkast 6

El Ninjo er testens konge, og scorer maks på samtlige testkriterier.

– El Ninjo var en råtass. Fy fasan, for no' fyrverkeri! sier vårt panel.

Sledgehammer – 999,-, Importør: Svea, Terningkast 6

Nærmest El Ninjo følger Sledgehammer. Batteriet får pluss for oppbygning, og har testens aller råeste finale.

Gold Digger – 1200,-, Importør: Festival, Terningkast 5

Gold digger scorer gjevnt bra, men blir trukket litt for oppbygning. Ellers skapte batteriet stor stemning med fargeeffektene sine.

Nitro – 1400,- , Importør: Tuwinor, Terningkast 5

Var lenge testpanelets favoritt, og scorer sterkt på totalinntrykk. Ble trukket ørlite på finalen.

Formula 1 – 1399,- , Importør: Spectra, Terningkast: 4

Gjør det godt på både varighet og oppbygning, men får trekk for finalen. Likevel en sterk firer.

Army – 1499,-, Importør: Maxim, Terningkast 4

Gjør det dårligst av batteriene i den dyreste kategorien. Får pluss for å ha god størrelse på effektene, men blir trukket spesielt for finalen.

RESULTAT - KLASSE OPP TIL 600 KRONER

Cocktail – 599,-, Importør: Svea, Terningkast 5

Testens vinner i den billige kategorien. Scorer spesielt godt på å ha en god oppbygning.

– Det var helt fantastisk. Cocktail hadde en slow tease, bra oppbygning og en fin finale, forteller vårt panel.

Boost – 599,-, Importør: Engelsrud, Terningkast 5

Det ble en knapp seier til Cocktail i den billige kategorien, men Boost er hakk i hæl. Får godt med poeng over hele, men får spesielt god score i kriteriet oppbygning.

Extreme Madness – 599,- Importør: Spectra, Terningkast 4

Extreme Madness får en veldig sterk firer i vår test. Det er spesielt varighet som er batteriets styrke, men det scorer også godt på finalen og totalinntrykket.

Blue Nemesis 600,- Importør: Tuwinor, Terningkast 3

Blue Nemesis så lenge lovende ut, men sviktet mot slutten, og vårt panel synes finalen var en skuffelse. Totalinntrykket ble derfor midt på treet.

Gullhaggel – 299,- Importør: Maxim, Terningkast 3

Gullhaggel så lenge blekt ut, men hentet seg inn på finalen og rettet opp mye av totalinntrykket.

Big Boy – 599,- Importør: Festival, Terningkast 3

Big Boy gjør det dårligst i vår test, og får trekk i de fleste kategorier. Likevel scorer det veldig bra på finalen, og redder en svak treer.