Derfor bør du salte og pepre ribben allerede i dag 

Wenche Andersen har gode råd til hvordan du får en ekstra saftig ribbe til jul. 

Dersom du ennå ikke har gått til innkjøp av årets juleribbe, så er det ikke for sent. Handler du den inn i dag, kan du fremdeles rekke å salte og pepre den godt før den skal stekes.

God morgen Norge-kokk Wenche Andersen (61) råder alle til å gni kjøttet inn med salt og pepper tre-fire dager i forveien.

– Dette er fet mat som trenger tid på seg for at krydderet skal trekke ordentlig inn. Kjøttet får satt seg ordentlig, og du får en mye bedre kvalitet på det, forklarer Wenche. 

I God morgen Norge mandag krydrer Wenche Andersen ribben som skal tilberedes i kveldsprogrammet «Lille julaften» på TV 2. 

– For å unngå stress kan du gjerne steke ribben dagen i forveien, så varmer du den bare opp, sier hun.

Stek ribben med Wenche lille julaften! Kveldssendingen starter kl. 20.00 på TV 2. 

Hvilken type ribbe?

– Du kan velge mellom flatribbe og familieribbe, sier Wenche. 

Familievarianten er det magrere alternativet. 

– Den har like mye fett på seg, men du får i tillegg kotelettkammen på ytrefileten. Det er den magre delen av kjøttet, forklarer Wenche. 

Men hun har en viktig oppfordring for at også den skal bli ordentlig saftig:

– Pass på at hele familieribben er pakket inn i et godt fettlag, for da vil fettet smelte når du steker, og trekke godt ned i kjøttet.