
TV 2 Hjelper deg tester musserende vin:
Hvilke bobler skal man ha med inn i det nye året?
TV 2 hjelper deg har testet de mest solgte musserende vinene på Vinmonopolet.
– En god aperitiff skal være frisk og ren, og gjerne ha mye syre for å rett og slett få i gang munnen, sier Magnus Egerdahl Nørsett.
Magnus er vinkelner og driver vinbaren Territoriet i Oslo. Sammen med to andre vinkjennere, Liora Levi og Daniel Johnsen Ness, testet han de mest solgte musserende vinene på Vinmonopolet for TV 2 hjelper deg.

Blindtest
I testen fikk panelet smake på to proseccoer, to cavaer og to champagner. De fikk ikke vite hvilke viner de smakte på. Kriteriene var enkle: Hvilken vin smakte best og fungerte som aperitiff eller velkomstdrikk?
Det var testen dyreste viner som kom best ut. Champagnen fra Alexandre Bonnet kom på andreplass, mens testvinneren ble Moët & Chandon Impérial Brut.
Vinneren er Vinmonopolets mest solgte champagne.
Se alle resultatene nederst i artikkelen
Musserende til julematen

Musserende vin brukes ofte som velkomstdrikk eller når man skal feire noe som for eksempel nyttårsaften, men musserende viner kan brukes til mer.
– Musserende kan brukes gjennom hele måltidet, sier Liora Levi og legger til at det finnes kraftigere musserende viner som også kan passe til kjøttretter.
Det er vinkjenneren Christer Berens helt enig i. TV2 hjelper deg inviterte ham til julebordet til festivalstyret i Uka i Ås. Her fikk de servert Cremant fra Bourgogne til rakfisk, og Cremant fra Jura til pinnekjøttet. Og festivalstyret som ellers hadde sverget til øl og akevitt, kunne bekrefte at det var en veldig bra kombinasjon.
– Med musserende vin er trikset å la vinen få være i munnen til det har boblet ferdig for da kommer smakene fram, forklarte Berens.

TV 2 Hjelper deg julespesial på TV 2 mandag klokka 20:00