Bil kjørte inn i folkemengde i Las Vegas – minst én død

Norske Sofie Kitterød ble vitne til ulykken i Las Vegas der en bil meide ned en folkemengde på fortauet. Én person er død og minst 36 skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En person er død og minst 36 personer er skadet etter at en bil kjørte inn i en folkemengde i nærheten av hotellet Planet Hollywood i Las Vegas. Blant dem er både kvinner, menn og ett barn.

Kvinnen som er pågrepet for påkjørselen vil ifølge nyhetsbyrået AFP bli siktet for drap.

FØRSTEHJELP: Det ble utført førstehjelp på flere skadde, mens man ventet på at ambulanser skulle ankomme ulykkesstedet. FOTO: SOFIE KITTERØD
FØRSTEHJELP: Det ble utført førstehjelp på flere skadde, mens man ventet på at ambulanser skulle ankomme ulykkesstedet. FOTO: SOFIE KITTERØD

Politiet sier påkjørselen er en tilsiktet handling, melder CNN.

Vitne til ulykken

Norske Sofie Kitterød ble vitne til ulykken og beskriver at et stort antall skadde måtte vente lenge før ambulanser ankom, samtidig som det gikk rykter om terror.

– Vi stod på andre siden av veien da vi hørte masse skrik og hyling. Dette er en firefeltsvei, og det var masse trafikk. Det gikk nesten 20 minutter før ambulanser kom, og det var veldig ekkelt å ikke vite hva som egentlig hadde skjedd. Det svirret rykter om terror og skyting inne på Planet Hollywood, forteller Kitterød til TV 2.

Sju kritisk skadd

Blant de skadde skal det være sju som er kritisk skadd, deriblant barn.

– Jeg så ti til femten personer bli fraktet bort i ambulanser. Flere lå livløse på bakken og fikk førstehjelp. Dødstallet kommer nok til å stige. Det var veldig mye stygge scener der, sier Kitterød.

– Hadde treåring i bilen

Politiet i Las Vegas pågrep en kvinne i tjueårene for påkjørselen.

– Vi har pågrepet en kvinne vi mistenker å være gjerningspersonen. Hun hadde et tre år gammelt barn i bilen. Hun skal ha kjørt inn på fortauet og truffet en folkemengde før hun kjørte ut på veien igjen, for så å kjøre inn i en ny folkemengde et stjkke unna. Også disse befant seg på fortau, sier en talsperson for politiet.

Hendelsen skjedde ved hotellet Planet Hollywood, der skjønnhetskåringen Miss Universe ble holdt søndag kveld.

Deler av den kjente «Las Vegas Strip» er stengt, skriver lokalavisen Las Vegas Review-Journal.