Messi og Barcelona tok årets femte tittel

Lionel Messi ristet av seg nyresteinsproblemene og scoret det første målet da Barcelona knuste River Plate 3-0 i finalen i klubb-VM i fotball søndag.

Se målene fra kampen øverst!

Barcelona ble dermed første klubb som har vunnet turneringen tre ganger. Hele 15.000 argentinere hadde reist til Japan for å heie på River Plate i kamp mot landets beste fotballspiller, men det ga knockoutseier til Messi.

I det 36. minutt scoret han med en elegant avslutning etter at Neymar hadde lagt ballen til rette for ham etter et innlagg fra Dani Alves.

Turneringens store spiller var derimot Luis Suárez. Uruguayaneren scoret to ganger til, etter å ha gjort hat trick i 3-0-seieren mot Guangzhou Evergrande i semifinalen.

Neymar var i likhet med Messi usikker helt fram til kampdagen, men brasilianeren spilte også og la opp til det første og det siste målet.

– Leo og Neymar ville spille for enhver pris. Det viser hvilken offervilje det er i denne gruppen. Vi kom hit for å vinne tittelen, og det var viktig å få jobben gjort, sa Suárez.

Barcelona tok dermed sin femte tittel i kalenderåret, etter La Liga og cupen, Mesterligaen og den europeiske supercupen.(©NTB)