BOMBEFRYKT: Den mistenkelige gjenstanden som ble funnet på dette flyet søndag, inneholdt ikke sprengstoff. Flyet måtte nødlande i Kenya da gjenstanden ble funnet.  FOTO: EDWIN KANA / AP
BOMBEFRYKT: Den mistenkelige gjenstanden som ble funnet på dette flyet søndag, inneholdt ikke sprengstoff. Flyet måtte nødlande i Kenya da gjenstanden ble funnet. FOTO: EDWIN KANA / AP

To pågrepet etter at fly måtte nødlande på grunn av bombefrykt

Et Air France-fly på vei til Paris nødlandet søndag i Mombasa i Kenya. Flypersonell fant en mistenkelig gjenstand inne på toalettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den mistenkelige gjenstanden som ble funnet inne på flytoalettet, var ikke en bombe, opplyser flyselskapet toppsjef. Gjenstanden var en pappeske med en klokke festet på seg. Esken er analysert, uten funn av sprengstoff. 

– To av passasjerene er mistenkt for å ha båret en mistenkelig gjenstand inn på flyets toalett, sier Kenyas innenriksminister Joseph Nkaissery søndag ettermiddag.

Til sammen fire personer er i myndighetenes søkelys. Det er ikke kjent om noen vil bli fengslet.

Flyet var på vei fra Mauritius til Paris, og hadde 459 passasjerer og et mannskap på 14 om bord.

Alle ble evakuert fra flyet etter landing. Bombeeksperter hentet ut den mistenkelige gjenstanden for å undersøke om den var farlig.

– Gjenstanden utgjorde ingen fare for flyet eller passasjerene, sa Frédéric Gagey, toppsjef i Air France på en pressekonferanse søndag ettermiddag.

Opprinnelig skrev kenyanske luftfartsmyndigheter på sin facebookside at de hadde oppdaget et forsøk på å bombe flyet. Meldingen ble senere endret til at det dreide seg om en mistenkelig gjenstand.

Kenyansk politi avhører seks person som var passasjerer i flyet. 

Alle flyvninger inn til Mombasa-flyplassen ble utsatt mens arbeidet med bombefunnet pågikk, men nå går flytrafikken igjen som normalt.

(TV 2/NTB)