IN NATURA: Kjørelærere i Nederland kan tilby opplæring i bytte mot seksuelle tjenester, har myndighetene bestemt. Illustrasjonsfoto: Colorbox
IN NATURA: Kjørelærere i Nederland kan tilby opplæring i bytte mot seksuelle tjenester, har myndighetene bestemt. Illustrasjonsfoto: Colorbox

Kjørelærere i Nederland kan nå ta betalt i sex

Myndighetene i tulipanlandet har avgjort at «en tur for en tur» er fullt lovlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den uortodokse betalingsformen er blitt bekreftet som lovlig av den nederlandske regjeringen, skriver Dutch News.

Det var transportminister Melanie Schultz van Haegen og justisminister Ard van der Steur som avgjorde saken, etter at den kristenkonservative politikeren Gert-Jan Segers hadde stilt spørsmål om praksisen, som han kaller «ulovlig prostitusjon», i landets parlament. 

Lovlig, men «uønsket»

Ifølge avisen The Telegraph svarte de to minstrene følgende:

«Det handler ikke om å tilby seksuelle tjenester for penger, men å tilby en kjøretime. Det er derfor viktig at initiativet ligger hos kjørelæreren, og er basert på å tilby kjøreopplæring, med betalingen utført som seksuelle tjenester. Bare når sex blir tilbudt for finansiell godtgjørelse, er det prostitusjon», svarte de to minstrene, men la også til at en slik betalingsform selvsagt er «uønsket».

Det vil si at det er fullt lovlig for en kjørelærer å tilby kjøretimer i bytte mot sex (om begge parter er over 18 år), men det er ikke lovlig for en elev å tilby sex i stedet for betaling. 

Populært på nett

Ifølge Dutch News er det usikkert hvor vanlig såkalte «sex-byttehandler» er. Nettstedet skriver at politiet i Rotterdam etterforsket saken, men ikke har offentliggjort resultatene av undersøkelsene. 

Søk på nettet etter kjørelærere som tilbyr praksisen, kjent som «en tur for en tur», har økt betraktelig den siste tiden i Nederland, skriver The Telegraph. 

Dutch News skriver at betalingsformens lovlighet også kan få stor betydning for selvstendig næringsdrivende som reklamerer for tjenestene sine på nett. Som for eksempel håndverkere og datateknikere.