BRA FOR BARNA: 30-årene er den ideelle alder for å få smarte og sunne barn, skal vi tro britiske forskere. FOTO: COLORBOX
BRA FOR BARNA: 30-årene er den ideelle alder for å få smarte og sunne barn, skal vi tro britiske forskere. FOTO: COLORBOX

Britisk forskning: Å få barn i 30-årene øker sjansene for å få sunnere og smartere avkom

Nye forskningsresultater fra Storbritannia antyder at mors alder har betydning for barnets utvikling. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å få barn i 30-årene kan vise seg å ha flere fordeler enn du tror, skal vi tro britiske forskere. Nye forskningsresultater viser at barn født av mødre i 30-årene hadde høyere kognitiv score enn barn født av yngre eller eldre mødre. 

Den originale artikkelen ble publisert i tidsskriftet «Biodemography and Social Biology» og heter How are children of older mothers doing?

Men å vente til man passerer førti er ikke så smart, hvis man skal tro de nye resultatene. 

Barn hvis mødre var i 40-årene da de fødte har større sannsynlighet for å bli overvektige, konkluderer studien.

Stabile omgivelser

En av forskerne har en mulig forklaring på resultatene.

 – Førstegangsfødende i 30-årene vil trolig være høyere utdannet, har høyere inntekt og det er mer sannsynlig at de er i stabile forhold. De har også gjerne en sunnere livsstil, søker svangerskapsomsorg tidligere og har planlagt sine svangerskap, sier Dr. Alice Goisis til The Times. 

Resultatene kommer etter analyse av data fra Millennium Cohort Study – en studie som følger utviklingen av 18.000 britiske barn født mellom 2000 og 2001.