– Kan United-styret la Mourinho-sjansen passere?

Supporterne er klare i sin tale. Ekspertene litt mer avbalanserte.

Manchester United-Norwich 1-2

Etter at Alexander Tettey og Norwich sørget for en marerittettermiddag for Manchester United på Old Trafford lørdag tiltar misnøyen hos fansen med manager Louis van Gaal i styrke.

Laget har lenge blitt anklaget for å spille kjedelig fotball, og for å levere prestasjoner under pari.

To tap mot dumpekandidater på rad, begge i kamper der to nordmenn ble tungen på vektskålen, får det til å ulme blant Old Traffords trofaste. Resultatene er ikke på det nivået som de hadde forventet.

Parer man det opp med at José Mourinho er ledig på markedet etter at han fikk sparken for Chelsea har man også en potensiell erstatter på plass. Det får spekulasjonene til å rase og TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til å stille følgende spørsmål på Twitter:

– Spekulasjonene rundt Mourinho til United tiltar i styrke. Tenk å sitte i det styret. Tanken er besnærende. Kan de la muligheten passere?

– Han må gå i morgen

Samtlige United-supportere TV 2 snakket med i Manchester etter tapet som Alsaker kommenterte mener at nok er nok for nederlenderen.

– Det er sjokkerende. Han må gå, og han må gå i morgen. Jeg har fått nok av ham. Fotballen er ikke god nok. Sett Giggs inn midlertidig. Sett inn Mourinho. Vent for Guardiola. Jeg bryr meg ikke, men van Gaal må forsvinne, sier en sjokkert supporter.

Det er forståelig at det stilles spørsmål ved en managers posisjon når en klubb som Manchester United, et av verdens største sportsvaremerker sliter.

Van Gaal har stått ansvarlig for en stor pengebruk, men likevel er prestasjonene svake.

En langsiktig avgjørelse

Klubben står nå ved et strategisk veiskille, mener tidligere Leeds-manager Uwe Rösler.

– Nå er det opp til styret å avgjøre hva de gjør. Skal de gi van Gaal en ny mulighet i januar til å bruke penger? Vil de gi Ryan Giggs ansvaret ut sesongen og klare seg med det de har av spiller? Eller setter de noen andre til å forvalte det allerede nå med en permanent ansettelse nå som Mourinho er ledig?

– Dette er ikke en avgjørelse om hva som skje skje en måned frem i tid. Det handler om hvilken retning klubben skal gå, slår Rösler fast.

TV 2-ekspert Petter Myhre mener van Gaal uansett må få sitte ut sesongen.

– Jeg er helt enig med supporterne i at det er kjedelig, og at Manchester United underpresterer så til de grader. Men det kan ikke være så lettvinte løsninger hele tiden, sier Myhre.

– Det er supporternes rett å mene at de må skifte manager. Det kommer stort sett alltid når resultatene er dårlige. Det er den enkleste måten å endre på ting på, men det er ikke så enkelt. Jeg sa før sesongen at van Gaal må levere fremgang, enten i form av en tittel som betyr noe, eller at det er med å kjemper om Premier League-troféet hele veien inn. Gjør de det, og taper i siste runde, så har han vist at han er rett mann. 

– Men slik det ser ut nå, så vil de ikke være det? 

– Nei, slik det ser ut nå, så gjør han ikke det. Men han må få to år. Å sette inn en manager og gi han bøttevis med penger, for så å sparke ham forte kan fort skape en ond sirkel. Da skjer det samme igjen.