Mourinho: – Kommer ikke til å ta et sabbatsår

José Mourinho uttaler seg for første gang siden han fikk sparken som Chelsea-manager.

Lørdag kom det første livstegnet fra José Mourinho etter at han fikk sparken som Chelsea-manager etter en turbulent og sportslig katastrofal høst i London.

Ikke innstilt på pause
Via det amerikanske agentselskapet CAA sier Mourinho at dette er første gang han har forlatt en klubb mot egen vilje.

– I løpet av karrieren har José noen ganger valgt å forlate en klubb, men kun i Chelsea har klubben bestemt at han skal dra, står det i pressemeldingen.

STØTTE HOS FANSEN: Dette banneret henger på Stamford Bridge før lørdagens kamp mot Sunderland. AFP PHOTO / GLYN KIRK
STØTTE HOS FANSEN: Dette banneret henger på Stamford Bridge før lørdagens kamp mot Sunderland. AFP PHOTO / GLYN KIRK

TV 2s fotballblogger Tor-Kristian Karslen skrev lørdag at det ikke er utenkelig at Mourinho kan komme til å overta nok en stormakt i Fotball-Europa - nemlig Manchester United. Ryktene er allerede begynt å svirre rundt hva den frittalende og karismatiske portugiseren nå skal finne på. Selv er han ikke innstilt på å «ta en Carlo Ancelotti eller Jürgen Klopp».

– Han kommer ikke til å ta et sabbatsår. Han er ikke sliten, han trenger ikke det (sabbatsår), han er veldig positiv og ser allerede fremover, skriver CAA.

– På grunn av hans kjærlighet til fotballen kommer man til å se ham jobbe på fotballbanen og støtte venner. Han kommer ikke til å være til stede på storkamper fordi han ikke vil bidra til spekulasjoner rundt fremtiden.

Lørdag var Mourinho på plass for å se sin tidligere assistent Aitor Karanka, nå Middlesbrough-manager, i kampen mellom Brighton.

Takker fansen for støtten
Mourinho har gjennom imponerende prestasjoner i en rekke storklubber markert seg som en av verdens, om ikke den, beste managere. Tilbakekomsten til Chelsea i 2013 og den påfølgende suksessen forrige sesong forsterket det sterke båndet mellom Mourinho og supporterne. Det båndet kommer alltid til å være der - til tross for en mirakuløst dårlig 2015-sesong.

– Han er umåtelig stolt over de åtte trofeene med Chelsea, og han takker fansen for all støtten i de to periodene i klubben, skriver CAA i pressemeldingen.

Lørdag bekreftet Chelsea at Guus Hiddink har fått jobben som Chelsea-manager ut sesongen. I lørdagens kamp mot Sunderland kommer assistentene Steve Holland og Eddie Newton til å lede laget.

Rollen som midlertidig manager i Chelsea er en rolle Hiddink har fylt med suksess tidligere. Da Luiz Felipe Scolari ble sparket i 2009, tok Hiddink over og ledet Chelsea til triumf i FA-cupen.

Så gjenstår det å se om nederlenderen klarer å få fart på de samme spillerne og det samme laget som vant Premier League i overlegen stil forrige sesong.