Audi Q3 gir en god dose premiumfølelse i en bilklasse som vokser kraftig om dagen.
Audi Q3 gir en god dose premiumfølelse i en bilklasse som vokser kraftig om dagen.

Dette er luksus-bilen i sin klasse

Premium for dem som ikke vil ha stor SUV.

De japanske og koreanske bilprodusentene fikk lenge ha klassen for mindre SUVer – eller crossovere om du vil – ganske for seg selv.

Det levde de godt på lenge, særlig ettersom markedet for disse bilene har vokst kraftig. 

Audi ventet ganske lenge med å melde seg på. Q3 var derfor en etterlengtet modell da den kom for drøyt tre år siden.

Mye å velge mellom

Sammen med BMW X1 har den utgjort et lite radarpar i klassen. De to har skilt seg fra konkurrentene ved å gi en god dose premiumfaktor. 

Det har også gjenspeilet seg i prisene. Det er ikke noe problem å bruke godt over en halv million kroner på en ny Q3. Mest mulig bil for pengene er den derfor ikke, men i bruktmarkedet begynner  de første årgangene å bli overkommelige for mange nå.

Her er det også bra med biler å velge mellom, i skrivende stund rundt 70 brukte Q3 i markedet.

Dette smaker – og det koster!

Automat og 4x4

Prisene starter ned mot 250.000 kroner. Da snakker vi typisk en 2012-modell med 140-hesters dieselmotor og kanskje ikke de rauseste utstyrspakkene. Og dessuten: "Bare" forhjulstrekk.

Hvis du er blant dem som mener at en bil i denne klassen bør ha 4x4, må du opp i pris. Q3 med Audis utmerkede quattro-system får du nå fra rundt 300.000 kroner. 

Så nærmer vi oss 350.000 kroner for biler med 177-hesters dieselmotor og S Tronic-automat. Den er favoritten til mange Q3-kjøpere.

Q3-interiøret er funksjonelt og solid, og med høy kvalitetsfølelse.
Q3-interiøret er funksjonelt og solid, og med høy kvalitetsfølelse.

Mindre SUV for pengene enn dette finner du neppe

Premiumfølelse

Q3 er basert på samme plattform som Audi A3. Det betyr kompakte ytre mål, og mange vurderer nok at denne er helt på kanten til å kunne fungere som familiebil. Bagasjerom på 460 liter er likevel ikke ille. Og kjøper du skiboks i tillegg, bør den holde for manges behov.

Det som er Q3s store styrke, er komfort og premiumfølelse. Et avansert understell sørger for gode kjøreegenskaper, og luksusfølelsen blir underbygget av svært god støydemping. Litt avhengig av utstyrsgrad føles også interiøret påkostet. 

Vet hva de vil ha

En del Q3-er har gått som bil nummer to, og er dermed kjørt relativt kort. De kan være smarte kjøp i bruktmarkedet. Prisene varierer mye, her spiller særlig utstyrsnivå inn. Denne bilen kjøpes i stor grad av folk som vet akkurat hva de vil ha. Dermed vil også biler som oppfattes som litt ukurante, være tungsolgte. 

Skal du kjøpe brukt Q3, er det derfor viktig å sette seg godt inn i markedet og prisbildet først. 

Alle norsksolgte biler har fem års nybilgaranti, en 2012-modell vil dermed ha to år igjen av denne. Det er naturligvis gull verdt i forhold til å ha et forutsigbart bilhold. 

Q3 er nå på plass i Brooms bruktbilguide - klikk her for å lese mer om den:

Q3 får du nå fra ned mot 250.000 kroner. For 350.000 får du den med sterk dieselmotor, 4x4 og automatgir.
Q3 får du nå fra ned mot 250.000 kroner. For 350.000 får du den med sterk dieselmotor, 4x4 og automatgir.

Les testen: Liten Audi med mye godfølelse