Nå får du denne tøffingen for småpenger 

Morsomt, men også dumdristig?

Det er nok mange som kunne tenke seg å ha en Alfa Romeo GTV på gårdsplassen for den er jo litt tøff?
Det er nok mange som kunne tenke seg å ha en Alfa Romeo GTV på gårdsplassen for den er jo litt tøff?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei, Benny! Er en 1995 Alfa Romeo GTV med 215.000 på teller'n dumdristig? Noe spesielt jeg må se etter? Må si at italiensk bruktbil er utenfor min kunnskapsområde.Med vennlig hilsen Torbjørn

Benny svarer:

Hei Torbjørn! Dette er begge deler. Veldig morsomt og annerledes, men kanskje også litt dumdristig.

Det er både skrevet og sagt veldig mye fint om disse bilene, men det er heller ikke til å komme fra at kvalitet og driftssikkerhet ikke er  Alfa Romeos aller strerkeste side. Den framstår som noe ujevn. Noen biler er det mye tull og kluss med, mens andre byr på forholdsvis få problemer for sine eiere.

Dette er nok mest en entusiastbil og en bil for folk som forstår hva dette er. Som elsker sjarmen, sjelen og det særegne som bilen byr på – og som samtidig klarer å leve med bilens svakheter.

Det er nok også en fordel om man er litt handy  hvis man skal ha en slik bil. Deler får du ikke kjøpt på Biltema, og en del av de billige verkstedkjedene vil knapt ta i disse.

Men for den rette, er dette i mine øyne forsatt en kul bil. 

Alfa Romeo 159: Vinterbilen for den kjøreglade familien

Dette bør du sjekke: 

Selv har jeg mer sansen for de enda eldre GTV-ene. Rett og slett fordi jeg synes de har finere og tøffere design. Den du spør om, ser litt ut som om den er teljet til med en øks. Men den skiller seg i alle fall ut!

Og de begynner å bli rimelige nå. Du får biler helt ned mot 30.000 kroner. Det er ikke ille, altså. I bil-sammenheng er det småpenger. Det er jo bil med høy glede- og morofaktor vi snakker om. 

Spesielle ting du bør sjekke litt nøye er: Rust, særlig rundt jekkfestene. Ellers er bærekuler og endeledd en svakhet. Du bør med andre ord ha den på en løftebukk for nøye sjekk. Sjekk også nøye at alt det elektriske virker som det skal.

På biler med registrreim, så sjekk at denne er byttet når den skal. God servicehistorikk er også viktig. Er eierhistorikken god, med Alfa-entusiaster som tidligere eiere - ja så begynner det å ligne noe!

Finner du en fin bil i god stand og forstår hva dette er og hva et eierskap innebærer, så er jeg ikke redd for å anbefale kjøp.

Er det noe man tilfeldig "ramler over" og tenner på fordi den ser morsom ut, men ellers ikke har peiling – da tror jeg at både bil og eier er mest tjent med at det kanskje ikke blir dem ...

Alfa Romeo 75: Dette er en glemt bil-skatt 

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen.

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under

Eldre bruktbil? Dette er de aller beste