HISTORISK: Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og Aleksander Kilde jublet for trippelen i Val Gardena. (AP Photo/Alessandro Trovati) FOTO: ALESSANDRO TROVATI /
HISTORISK: Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og Aleksander Kilde jublet for trippelen i Val Gardena. (AP Photo/Alessandro Trovati) FOTO: ALESSANDRO TROVATI /

Historisk trippeltriumf i Super-G: – Dette er helt sykt!

Aksel Lund Svindal vant foran Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde i Val Gardena.

Val Gardena/Bergen (TV 2 Sporten):

Aksel Lund Svindal sikret Norge en historisk trippeltriumf i Super-G fredag. 

Alpinstjernen vant foran lagkameratene Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde. Det er første gang i hele alpinhistorien at tre nordmenn havnet på pallen i Super-G.

– Dette er en stor dag for norsk alpinsport, fastslår Aksel Lund Svindal overfor TV 2 Sporten etter den historiske trippelen.

Lund Svindal sikret seg seieren med tiden 1.28,12, mens Jansrud ble nummer to med 1,28,46. Aamodt Kilde sørget for en historisk trippeltriumf da han kapret tredjeplassen med tiden 1.28,56.

– Det er helt sykt. Jeg er helt kvalm. Det er helt fantastisk. Endelig klaffet det. Også med Aksel og Kjetil på pallen. Dette er stort. Nå skal jeg bare nyte det, sa en tydelig fornøyd Aamodt Kilde til TV 2 Sporten etter sin første pallplassering i karrieren.

– Lillebror er blitt voksen
Kjetil Jansrud gleder seg stort over kameratens første pallplassering noensinne.

– Ja, jeg kjenner litt på at ikke seieren har kommet ennå. Men det er vanskelig å tenke på det når vi tapeteserer pallen. Lillebror har blitt voksen, stråler han til TV 2 Sporten.

Lund Svindal har vist kjempeform denne sesongen, men tenker ikke på å vinne verdenscupen sammenlagt. Foreløpig.

– Sammenlagt? Det gidder jeg ikke tenke på nå når vi har tre på pallen. Det driter jeg i. Dette er helt rått. Men Alex kjørte så bra at jeg var sikker på at jeg ikke skulle slå ham, innrømmer han.

– Det var læremesteren mot læregutten
– Saslong-løypa i Val Gardena passer de norske perfekt. I år er den også ekstra bratt, sa løypesetter Franz Gamper til TV 2 Sporten før fredagens Super-G.

Aleksander Aamodt Kilde, som startet som nummer fire, noterte seg for en fantomtid. Han ledet rennet helt frem til Aksel Lund Svindal stod på startstreken som nummer 21.

Lund Svindal suste inn til tiden 1.28,12, og overtok ledelsen fra sin lagkamerat.

– Det var læremesteren mot læregutten, selv om Aksel Lund Svindal ikke kjørte sitt beste renn, sa alpinlegenden Kjetil André Aamodt da han kommenterte rennet for NRK.

Like etter startet Kjetil Jansrud.

Ivrig Jansrud
En ivrig og aggressiv Jansrud tok ledelsen på de første mellomtidene, men tapte tid mot slutten.

Jansrud endte på tiden 1,28.46 og plasserte seg på andreplass.

Norske alpinister har seiret i Saslong-løypa i Val Gardena tre sesonger på rad, og med Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal i spissen var nordmennene forhåndsfavoritter før rennet. 

Boom!!! Norway x3󾮖

Posted by Aksel Lund Svindal on 18. desember 2015

Etter fredagens renn innfridde de favorittstempelet så til det holdt.

– En imponerende tid
Aleksander Aamodt Kilde var først ut av de norske med sitt startnummer fire. Han gjennomførte et godt renn, og endte på den sterke tiden 1.28,56.

– En imponerende sterk tid av Aamodt Kilde, sa alpinlegenden Kjetil André Aamodt, som kommenterte rennet for NRK.

Aamodt Kildes fantomtid førte til at han ledet rennet til de Aksel Lund Svindal startet. .

En av forhåndsfavorittene, Matthias Mayer, truet forøvrig lenge Aamodt Kildes tid, men havnet til slutt 0,10 sekunder bak.

Norske startnummer: 4: Aleksander Aamodt Kilde, 21: Aksel Lund Svindal, 22: Kjetil Jansrud, 48: Adrian Smiseth Sejersted, 50: Bjørnar Neteland.